TransTerraAlta, una ruta sorprenent

CAT | ES

XV Jornada d’Etnologia de les Terres de l’Ebre. Les plantes remeieres. Recol·lecció, distribució i usos tradicionals

Dia: 21/10/2017

Horari: 9.30 h

Població: Riba-roja d´Ebre

Lloc: 2017 Casa de la Vila (Plaça de la Vila, 1)

El coneixement de les plantes remeieres i la pràctica de remeis naturals han format part, des de molt antic, de les activitats domèstiques i econòmiques de la població de les Terres de l’Ebre. 

La seva recol∙lecció, manipulació, distribució i usos populars són part integrant de la cultura popular i tradicional del territori. En conjunt, conformen un univers significatiu de béns patrimonials, de caràcter etnològic i immaterial. Béns que avui en dia representen en unes ocasions la pervivència d’una herència cultural ancestral, i en altres representen la seva adaptació actual a les necessitats del present, projectades també cap al futur més immediat. 

Aquesta XV Jornada d’Etnologia de les Terres de l’Ebre vol repassar alguns d’aquests elements patrimonials i donar a conèixer qui són els seus protagonistes i la seva significació actual.

XV Jornada d’Etnologia de les Terres de l’Ebre. Les plantes remeieres. Recol·lecció, distribució i usos tradicionals

Tipus activitat: botànica

Organitza: Museu de les Terres de l’Ebre, Institut Ramon Muntaner i Ajuntament de Riba-roja

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#12/5/2020#) AND (caducitat>=#12/5/2020# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())