Buda & Bike 2024, l’illa de Buda a cop de pedal. 13 i 14 de juliol, el 3, 4, 17, 18 i 31 d’agost i l’1 de setembre

CAT | ES


BioBlitz al meandre de Flix

Dia: 27/05/2023

Horari: 10 h

Població: Flix

Lloc: Pas de barca de Flix

com arribar (ubicació aproximada)


Un BioBlitz és un esdeveniment participatiu de ciència ciutadana que té per objectiu registrar tantes espècies com sigui possible en una mateixa ubicació durant un període de temps concret.

En aquesta ocasió us proposem participar al BioBlitz que es durà a terme a l’entorn fluvial del meandre de Flix. Amb el suport dels experts del Grup de Natura Freixe, identificarem espècies de diferents grups de fauna i vegetació i les registrarem segons si són espècies autòctones o exòtiques. Disposarem de prismàtics, guies i altres materials que ens faran més fàcil la tasca i, al final de la jornada, podrem valorar quines són les espècies més comunes al meandre i les possibles problemàtiques relacionades amb la presència d’espècies exòtiques.

Programa:

  • 10:00 h – Trobada al pas de barca, al costat del passeig de l’Ebre. Introducció a l’activitat i desplaçament a peu fins a la zona dels Xops. 
  • 10:30 h – Inici dels mostrejos per la zona dels Xops i un tram del camí de l’Aumaec. 
  • 11:30 h – Finalització dels mostrejos i valoració. 
  • 12:00 h – Aperitiu per als assistents.

Aquesta acció de ciència ciutadana està emmarcada en el projecte Fluviatilis: custòdia per la resiliència, que compta amb el suport de la Fundación Biodiversidad del Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Demográfico (MITECO) en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR) finançat per la Unió Europea – NextGenerationEU.

Organitza: Grup de Natura Freixe

Més informació:

Tipus activitat: activitat naturalística

BioBlitz al meandre de Flix

comparteix-ho