El tren de Bot Lo Sarmentero. Bar-cafeteria, Punt d´informació turística. Antiga Estació de Bot (Terra Alta)

CAT | ES

Xerta recupera un complex de trinxeres de la Guerra Civil al barranc dels Fornets

El Consell Comarcal del Baix Ebre ha col·laborat en la neteja de l´espai, situat al costat de la Via Verda

Publicat el3/4/2017

Xerta recupera un complex de trinxeres de la Guerra Civil al barranc dels Fornets | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... Imatge del complex de trinxeres i pous de tirador excavats al barranc dels Fornets a Xerta


L’Ajuntament de Xerta ha iniciat el projecte de recuperació d’un conjunt de trinxeres i pous de tirador de la Guerra Civil, situats a pocs metres de la Via Verda, al barranc dels Fornets. Un equip d’arqueòlegs i investigadors de l’empresa IBER Arqueologia, Patrimoni i Turisme i del Grup de Recerca Seminari de Protohistòria i Arqueologia de la URV han fet els treballs d’excavació i adequació en una primera fase que ha consistit en la recuperació i documentació d’aquest complex bèlElic.

El Consell Comarcal del Baix Ebre ha colElaborat en aquest projecte i s’ha fet càrrec de la neteja i d’esbrossament de la zona on es troba, treballs que ha realitzat la brigada comarcal.

Segons que ha explicat l’alcalde de Xerta, Roger Avinyó, aquesta és una de les trinxeres més ben conservades del terme municipal i disposa d’un bon accés des de la Via Verda. Avinyó ha explicat que en breu s’hi habilitarà un accés i s’interpretarà l’espai amb panells informatius.

Comentaris