Benifallet, un paisatge que enamora

CAT | ES

Un visor de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya permet comprovar els danys del temporal a tot el litoral

Dos avions equipats amb càmeres fotogramètriques van prendre imatges de tota la costa, des del Cap de Creus fins al Delta de l’Ebre, dos dies després de la tempesta

Publicat el31/1/2017

Un visor de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya permet comprovar els danys del temporal a tot el litoral | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... Danys del temporal al litoral català | Foto: TES


Una de les imatges del visor, corresponent a la costa de Malgrat de Mar. L'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) ha publicat en un visor les fotografies aèries de tot el litoral de Catalunya realitzades el passat 24 de gener, només dos dies després del temporal de gregal dels dies 21 i 22, que va provocar afectacions generalitzades a la costa.

En aquest visor es poden comparar en detall les imatges d'abans i de després del temporal, facilitant la detecció dels canvis ocorreguts en la costa. Per facilitar la consulta, aquesta es pot cercar pel nom del municipi. Inicialment s'han publicat les imatges des d'Arenys de Mar fins a Lloret de Mar i, progressivament, s'anirà completant la cobertura.

Per obtenir aquesta comparativa, el dia 24 de gener es va sobrevolar tota la costa de Catalunya amb dos avions equipats amb càmeres fotogramètriques, des del Cap de Creus fins al Delta de l'Ebre. Posteriorment, es van processar les més de 1.000 imatges captades per mostrar-les de forma contínua i georeferenciada en un visor, de tal forma que s'hi pogués navegar i també comparar amb les ortofotos convencionals que publica l'ICGC.

Comentaris