suma´t al canal whatsapp d´EbreActiu
Benifallet, un paisatge que enamora

Visita al territori del Sénia d'una representant de la FAO

L’objectiu de la visita va ser el d’avaluar la candidatura de la Mancomunitat de la Taula del Sénia com a Sistema Important del Patrimoni Agrícola Mundial (SIPAM)

Etiquetes   natura patrimoni, taula del senia, ulldecona, traiguera, morella, oliveres millenaries

Publicat el17/10/2018

Visita al territori del Sénia d’una representant de la FAO | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l La comitiva va visitar el Museu Natural de les Oliveres Mil·lenàries de l'Arion a Ulldecona


Patricia Goulart Bustamante, membre del comitè científic de l'Organització de Nacions Unides per a l'Alimentació (FAO), provinent de Brasil, va visitar aquest passat dilluns, 16 d'octubre, el Museu Natural de les Oliveres Mil·lenàries de l'Arion a Ulldecona, entre altres llocs d'interès territorial. L'objectiu de la jornada va ser avaluar la candidatura de la Mancomunitat de la Taula del Sénia com a Sistema Important del Patrimoni Agrícola Mundial (SIPAM), un reconeixement internacional de Nacions Unides als paisatges estèticament impressionants que combinen biodiversitat agrícola amb ecosistemes i un valuós patrimoni cultural. El projecte presentat pels 27 pobles que conformen la Taula del Sénia gira entorn a la protecció i promoció de les oliveres mil·lenàries com a motor de desenvolupament rural.

Durant la seva estada a Ulldecona, Morella i Traiguera, va estar acompanyada pels diferents alcaldes i regidors, representants de la Mancomunitat, i també per Marta Cimas, subdirectora general de relacions internacionals del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació. La visita va ser molt profitosa i va servir per mostrar el potencial del projecte gestionat a nivell territorial. 

A finals del mes de novembre es donaran a conèixer els resultats amb els noms dels territoris que aconseguiran el segell de qualitat per la gestió i conservació dels espais agrícoles. Segons va explicar l'alcaldessa d'Ulldecona, Núria Ventura, “aquest reconeixement és equiparable, per exemple, als que en l'àmbit patrimonial i cultural concedeix la UNESCO com a Patrimoni Mundial, i per tant, és una oportunitat per un territori com el nostre, molt castigat per diversos problemes globals, com el despoblament, i amb necessitat de revitalitzar tots els sectors econòmics, començant per l'agricultura com a pilar fonamental i motor de desenvolupament”.


Foto: Ulldecona.cat