Lo Sirgador, llagut turÝstic. Activitats al riu Ebre i a la Via Verda
Tuga Active Wear

L'incendi de Tivenys queda estabilitzat amb 107 hectÓrees cremades

29/7/2017, 10:40 h_ Estabilitzat l'incendi de Tivenys, que ha cremat 107 hectÓrees. Continuen treballant 2 mitjans aeris i 10 de terrestres per mirar de controlar el foc. La circulaciˇ per la carretera entre Rasquera i el balneari de Cardˇ ja estÓ normalitzada.

Publicat el29/7/2017

Actualitzaciˇ 29/7/2017 a 10:40 h: Ahir a la tarda va finalitzar la prealerta del Pla especial d'emergŔncies per incendis forestals de Catalunya (INFOCAT) iniciada per aquest incendi.
Durant la nit 5 dotacions i unitats del Grup d'Actuacions Forestals (GRAF) dels Bombers de la Generalitat han continuat treballant fent tasques manuals per a mantenir estabilitzat l'incendi en una zona amb una orografia abrupta que dificulta l'accÚs a la zona, on no hi ha camins ni pistes forestals, la qual cosa ha condicionat tot l'operatiu.
El Servei CatalÓ de TrÓnsit informa que la circulaciˇ per la carretera TV-3021, entre Rasqueta i el balneari de Cardˇ, ja estÓ normalitzada.
A hores d'ara hi treballen 2 mitjans aeris i 10 de terrestres per mirar de controlar l'incendi.

Actualitzaciˇ 28/7/2017 a 16:10 h: Bombers de la Generalitat informaven al voltant de les 3 de la tarda que l'incendi de Tivenys estava estabilitzat. TŔcnicament aix˛ vol dir que el foc encara es propaga per˛ no supera la capacitat d'extinciˇ. A hores d'ara 51 mitjans terrestres i 20 mitjans aeris continuen treballant per mirar de controlar el foc. Els Agents Rurals han quantificat en 107 hectÓrees afectades.

Actualitzaciˇ 28/7/2017 a 13:50 h: Estabilitzat el flanc esquerre, a la zona del mas de Manolo.

Actualitzaciˇ 28/7/2017 a 12:50 h: L'incendi, que continua actiu, ja ha cremat 130 107 hectÓrees. Hi treballen 51 dotacions terrestres i 16 vehicles aeris que s'han anat incorporant durant el matÝ.

Actualitzaciˇ 28/7/2017 a 8:00 h: Els Bombers de la Generalitat han estat treballant en tasques per tal de controlar l'incendi que ja ha cremat 80 hectÓrees de vegetaciˇ forestal. El flanc dret s'ha progressat obrint-se cap el barranc de les Calobres, mentre que el flanc esquerre s'ha estŔs cap als barrancs de la zona del mas de Manolo.
A primera hora del matÝ ja hi treballaven 40 dotacions a les que, amb les primeres llums del dia, s'han afegit els mitjans aeris.

Imatges cedides pels usuaris de twitter: @Nupi88, @bomberscat, @abeurada, @focfire, @agentsruralscat i @AT_Brif:
L L L L L L L L L L L L L L L L L L L L L L L

Actualitzaciˇ 27/7/2017 a 21.15 h: el Servei CatalÓ de TrÓnsit informa que la carretera TV-3021 s'ha tallat al trÓnsit entre Rasquera (Ribera d'Ebre) i el balneari de Cardˇ, del quil˛metre 0 al 9, en tots dos sentits per a garantir la seguretat dels vehicles que treballen en l'extinciˇ de l'incendi.
Els Agents Rurals han calculat que l'incendi de Tivenys hauria cremat unes 20 hectÓrees de terreny forestal.

27/7/2017 a 17:15 h: Una trentena de dotacions de Bombers de la Generalitat, nou de les quals mitjans aeris, treballen en l'extinciˇ d'un incendi forestal a Tivenys. El foc s'ha declarat al voltant de les 16.30 h a la punta del Capellˇ, a la serra del Boix, una zona de difÝcil accÚs i amb vegetaciˇ boscosa.

El foc, que ja hauria cremat unes 5 hectÓrees de vegetaciˇ forestal, hauria comenšat en un fons de barranc i ha pujat la carena fins arribar a dalt del cim. En aquests moments, els bombers treballen perquŔ els flancs dret i esquerre de l'incendi no s'obrin cap a la resta de les valls i es pugui propagar. En aquest sentit, els Bombers estan amatents a aquests dos flancs. Ateses les condicions del terreny, Ús una zona abrupta de difÝcil accÚs, els efectius dels bombers estan sent heli-transportats.

Segons informa el Servei CatalÓ de TrÓnsit, no hi ha cap via tallada a causa d'aquest incendi. Per alertar d'aquest incendi, el telŔfon d'emergŔncies 112 de Catalunya ha rebut 129 trucades.

L

Mapa d'ubicaciˇ de l'incendi de Tivenys (Terres de l'Ebre) a la punta del Capellˇ