Pics Mont Caro. Especialistes de la muntanya

CAT | ES

L’incendi de Tivenys queda estabilitzat amb 107 hectÓrees cremades

29/7/2017, 10:40 h_ Estabilitzat l┤incendi de Tivenys, que ha cremat 107 hectÓrees. Continuen treballant 2 mitjans aeris i 10 de terrestres per mirar de controlar el foc. La circulaciˇ per la carretera entre Rasquera i el balneari de Cardˇ ja estÓ normalitzada.

Publicat el29/7/2017

Actualitzaciˇ 29/7/2017 a 10:40 h: Ahir a la tarda va finalitzar la prealerta del Pla especial d’emergŔncies per incendis forestals de Catalunya (INFOCAT) iniciada per aquest incendi.
Durant la nit 5 dotacions i unitats del Grup d'Actuacions Forestals (GRAF) dels Bombers de la Generalitat han continuat treballant fent tasques manuals per a mantenir estabilitzat l’incendi en una zona amb una orografia abrupta que dificulta l’accÚs a la zona, on no hi ha camins ni pistes forestals, la qual cosa ha condicionat tot l'operatiu.
El Servei CatalÓ de TrÓnsit informa que la circulaciˇ per la carretera TV-3021, entre Rasqueta i el balneari de Cardˇ, ja estÓ normalitzada.
A hores d’ara hi treballen 2 mitjans aeris i 10 de terrestres per mirar de controlar l’incendi.

Actualitzaciˇ 28/7/2017 a 16:10 h: Bombers de la Generalitat informaven al voltant de les 3 de la tarda que l’incendi de Tivenys estava estabilitzat. TŔcnicament aix˛ vol dir que el foc encara es propaga per˛ no supera la capacitat d'extinciˇ. A hores d’ara 51 mitjans terrestres i 20 mitjans aeris continuen treballant per mirar de controlar el foc. Els Agents Rurals han quantificat en 107 hectÓrees afectades.

Actualitzaciˇ 28/7/2017 a 13:50 h: Estabilitzat el flanc esquerre, a la zona del mas de Manolo.

Actualitzaciˇ 28/7/2017 a 12:50 h: L'incendi, que continua actiu, ja ha cremat 130 107 hectÓrees. Hi treballen 51 dotacions terrestres i 16 vehicles aeris que s'han anat incorporant durant el matÝ.

Actualitzaciˇ 28/7/2017 a 8:00 h: Els Bombers de la Generalitat han estat treballant en tasques per tal de controlar l’incendi que ja ha cremat 80 hectÓrees de vegetaciˇ forestal. El flanc dret s’ha progressat obrint-se cap el barranc de les Calobres, mentre que el flanc esquerre s’ha estŔs cap als barrancs de la zona del mas de Manolo.
A primera hora del matÝ ja hi treballaven 40 dotacions a les que, amb les primeres llums del dia, s’han afegit els mitjans aeris.

Imatges cedides pels usuaris de twitter: @Nupi88, @bomberscat, @abeurada, @focfire, @agentsruralscat i @AT_Brif:
L’incendi de Tivenys queda estabilitzat amb 107 hectÓrees cremades L’incendi de Tivenys queda estabilitzat amb 107 hectÓrees cremades L’incendi de Tivenys queda estabilitzat amb 107 hectÓrees cremades L’incendi de Tivenys queda estabilitzat amb 107 hectÓrees cremades L’incendi de Tivenys queda estabilitzat amb 107 hectÓrees cremades L’incendi de Tivenys queda estabilitzat amb 107 hectÓrees cremades L’incendi de Tivenys queda estabilitzat amb 107 hectÓrees cremades L’incendi de Tivenys queda estabilitzat amb 107 hectÓrees cremades L’incendi de Tivenys queda estabilitzat amb 107 hectÓrees cremades L’incendi de Tivenys queda estabilitzat amb 107 hectÓrees cremades L’incendi de Tivenys queda estabilitzat amb 107 hectÓrees cremades L’incendi de Tivenys queda estabilitzat amb 107 hectÓrees cremades L’incendi de Tivenys queda estabilitzat amb 107 hectÓrees cremades L’incendi de Tivenys queda estabilitzat amb 107 hectÓrees cremades L’incendi de Tivenys queda estabilitzat amb 107 hectÓrees cremades L’incendi de Tivenys queda estabilitzat amb 107 hectÓrees cremades L’incendi de Tivenys queda estabilitzat amb 107 hectÓrees cremades L’incendi de Tivenys queda estabilitzat amb 107 hectÓrees cremades L’incendi de Tivenys queda estabilitzat amb 107 hectÓrees cremades L’incendi de Tivenys queda estabilitzat amb 107 hectÓrees cremades L’incendi de Tivenys queda estabilitzat amb 107 hectÓrees cremades L’incendi de Tivenys queda estabilitzat amb 107 hectÓrees cremades L’incendi de Tivenys queda estabilitzat amb 107 hectÓrees cremades

Actualitzaciˇ 27/7/2017 a 21.15 h: el Servei CatalÓ de TrÓnsit informa que la carretera TV-3021 s’ha tallat al trÓnsit entre Rasquera (Ribera d’Ebre) i el balneari de Cardˇ, del quil˛metre 0 al 9, en tots dos sentits per a garantir la seguretat dels vehicles que treballen en l’extinciˇ de l’incendi.
Els Agents Rurals han calculat que l’incendi de Tivenys hauria cremat unes 20 hectÓrees de terreny forestal.

27/7/2017 a 17:15 h: Una trentena de dotacions de Bombers de la Generalitat, nou de les quals mitjans aeris, treballen en l’extinciˇ d’un incendi forestal a Tivenys. El foc s’ha declarat al voltant de les 16.30 h a la punta del Capellˇ, a la serra del Boix, una zona de difÝcil accÚs i amb vegetaciˇ boscosa.

El foc, que ja hauria cremat unes 5 hectÓrees de vegetaciˇ forestal, hauria comenšat en un fons de barranc i ha pujat la carena fins arribar a dalt del cim. En aquests moments, els bombers treballen perquŔ els flancs dret i esquerre de l'incendi no s'obrin cap a la resta de les valls i es pugui propagar. En aquest sentit, els Bombers estan amatents a aquests dos flancs. Ateses les condicions del terreny, Ús una zona abrupta de difÝcil accÚs, els efectius dels bombers estan sent heli-transportats.

Segons informa el Servei CatalÓ de TrÓnsit, no hi ha cap via tallada a causa d'aquest incendi. Per alertar d'aquest incendi, el telŔfon d'emergŔncies 112 de Catalunya ha rebut 129 trucades.

L’incendi de Tivenys queda estabilitzat amb 107 hectÓrees cremades | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...

Mapa d’ubicaciˇ de l’incendi de Tivenys (Terres de l’Ebre) a la punta del Capellˇ

Comentaris