Lo Sirgador, llagut turístic. Activitats al riu Ebre i a la Via Verda
Pics Mont Caro. Especialistes de la muntanya

CAT | ES

Una mar d’experiències

Experiències de turisme sostenible per conèixer el sector pesquer i els tresors que ens ofereix la mar

Cada cop són menys els pescadors tradicionals que cada dia amb la seva barca surten a la mar per practicar la pesca amb arts tradicionals i de manera sostenible. Oblidar per un moment la nostra vida diària per convertir-nos en mariners, acompanyats d'experts pescadors en les seves pròpies embarcacions tradicionals per viure l’experiència de primera mà. Observar el procés, aprendre i fins i tot participar mà a mà com a companys dels pescadors, és el que ofereix Trip & Feel a través de diferents activitats a aquells que visiten Peníscola i la Costa dels Tarongers. Un nou concepte de turisme sostenible i donar valor a la cultura i el patrimoni marítim.

Una mar d’experiències | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...


Pescadors per un dia

Viure una jornada de mar en una embarcació tradicional és una experiència que permet conèixer les arts tradicionals que utilitzen des de fa milers d'anys els pescadors. Després de pescar amb les xarxes de tresmall o al palangre, depenent de l'època de l'any, el turista podrà col·laborar en la selecció de la pesca, espècies autòctones de la mar Mediterrània: molls, sípies, llagostins, sardines, anxoves, .. . Per acabar, una degustació amb receptes tradicionals des pescadors i un ranxo mariner de peix acabat de pescar per emportar-se a casa.

L'itinerari de la jornada transcorre per la reserva marina del paratge natural de la Serra d'Irta. L'activitat es fa de diumenge a divendres en dos sortides (de quatre hores aproximadament): a la matinada, el que permet gaudir de la sortida del sol, i a la tarda, des de primera hora fins a la posta de sol.


Turisme mariner

Trip & Feel és pionera en el turisme d'experiències i sensacions a l'entorn del sector pesquer. El visitant podrà conèixer l'activitat diària del port pesquer: l'arribada a port de les embarcacions de pesca professional, la subhasta i comercialització de les captures a la llotja, la preparació i reparació de les arts de pesca, aprendre a diferenciar el peix de qualitat i les espècies autòctones que habiten a la Mediterrània, en definitiva, participar del dia a dia d'un port pesquer tradicional.


Una mar d’experiències | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...


Una experiència per a educar en la conservació de l'ecosistema marí

Una mar d’experiències | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...Els pescadors tradicionals conformen una comunitat de persones plena de valors, coneixements i amb una cultura mil·lenària que s'ha anat transmetent de generació en generació. Per la necessitat de transmetre aquesta cultura i aquests valors, Trip & Feel ha creat la primera escola marinera de la Comunitat Valenciana. Activitats educatives i divertides adreçades als centres escolars. Amb horaris flexibles i tallers impartits en diferents idiomes, els nostres xiquets i xiquetes coneixeran la importància de conservar i protegir l'ecosistema marí., així com tot el patrimoni cultural i humà que atresora el sector pesquer.


Més informació: 
  • TRIP & FEEL 
  • Web: www.tripandfeel.com 
  • Correu: info@tripandfeel.com
  • Telèfon: +34 635 01 69 28 
  • Explanada del Port, s/n (Entrada Port Pesquer) 12598, Peníscola (Castelló) 
  • Persona de contacte: Paco Gracia  


Comentaris