suma’t al canal whatsapp d’EbreActiu

CAT | ES

Ulldecona, un dels impulsors de la primera Xarxa d'Iniciatives Oleoturístiques de Catalunya

La creació d’aquesta xarxa pretèn fomentar la cooperació i el treball en comú per desenvolupar iniciatives que impulsin l’oleoturisme com una activitat turística en expansió. Ulldecona acollirà la pròxima reunió de la Xarxa.

Publicat el20/2/2017

Ulldecona, un dels impulsors de la primera Xarxa  d’Iniciatives Oleoturístiques de Catalunya | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... Finca d’oliveres al Montsià


El Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya (CCOC), situat a la Granadella, Lleida, va reunir dilluns, 13 de febrer, uns 60 representants del sector oleícola per tal d'impulsar la primera Xarxa d'Iniciatives Oleoturístiques de Catalunya amb l'objectiu de situar-nos com a un territori de primer nivell al voltant de l'oleoturisme.

Entre els participants al debat fundacional de la xarxa d'Oleoturisme a Catalunya han estat presents representants tant del sector privat; molins d'oli, restauradors, allotjaments, empreses d'activitats turístiques, agències de viatges, centres d'interpretació, el Clúster de l'Oli de Catalunya, Denominacions d'Origen, la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya i la Fundació Alicia entre altres; com del sector públic. Hi van ser presents representants de la Direcció General de Turisme, el Departament d'Agricultura, els Patronats de Turisme de Lleida i Tarragona, del Panell de Tast d'Olis de Catalunya, Consells Comarcals, l'Ajuntament de La Granadella i l'Ajuntament d'Ulldecona. Com a representats d'Ulldecona hi van assistir l'Alcaldessa, Núria Ventura, la regidora i el tècnic de l'Àrea de Patrimoni i Turisme, i el representant de Conficon, Leo Bel.

En aquesta primera trobada es va establir 5 eixos estratègics de treball com són la formació, la promoció i comercialització, la gastronomia i la salut, el paisatge i el patrimoni i aspectes legals. La creació d'aquesta xarxa també té com a objectiu fomentar la cooperació i el treball en comú per desenvolupar iniciatives que impulsin l'oleoturisme com una activitat turística en expansió que aporti turistes i arreli el jovent al territori, evitant així la despoblació dels municipis rurals oleícoles.

Els participants van acordar ja convocar d'aquí pocs mesos una segona reunió a Ulldecona i van poder gaudir també d'una visita guiada al Museu de l'Oli de Catalunya i d'un dinar maridatge al voltant de l'oli d'oliva verge extra.

Comentaris