El tren de Bot Lo Sarmentero. Bar-cafeteria, Punt d´informació turística. Antiga Estació de Bot (Terra Alta)

CAT | ES

La 18a Travessia d'Amposta nedant l'Ebre, recorda al seu creador Manel Ayxendri

El Club Natació Amposta va organitzar la 18a Travessia d’Amposta nedant l’Ebre. La recent defunció del seu creador, Manel Ayxendri, que també va ser president i entrenador del Club, ha fet que a partir d’ara la Travessia porti el seu nom. En la modalitat de 500 m la guanyadora va ser Queralt Velasco del CN Terrassa, mentre que en la modalitat de 2.000 m el guanyador va ser Guillem Pujol del CN Mataró.

Etiquetes   natacio, Amposta

Publicat el2/8/2016

El Club Natació Amposta va organitzar el diumenge 31 de juliol una nova edició, la divuitena, de la Travessia nedant l'Ebre.

Aquest any, degut a la recent defunció del creador de la Travessia, Manel Ayxendri, el Club Natació Amposta ha volgut recordar al que també va ser president i entrenador del Club, convertint la Travessia en un memorial.

La 18a Travessia d’Amposta nedant l’Ebre, recorda al seu creador Manel Ayxendri | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...nedadors de la Travessia d'Amposta nedant l'Ebre


Com en totes les edicions van haver dues modalitats, la curta de 500 metres a la que van participar una quinzena de nedadors, i la llarga de 2.000 metres a la que en van participar 70.

A les 11 del matí des de l'embarcador del Club Nàutic, es donava la sortida a la travessia curta amb la participació dels nedadors i nedadores més joves. El recorregut, de 500 metres consistia en creuar el riu Ebre d'una riba a l'altra. La guanyadora va ser Queralt Velasco del Club Natació Terrassa amb 6'01”, la va seguir Oriol Oviedo també del CN Terrassa a només 1 segon (6'02”) i Bruno Salas del Cambrils Club Natació amb un temps de 6'10”.

La 18a Travessia d’Amposta nedant l’Ebre, recorda al seu creador Manel Ayxendri | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...Queralt Velasco guanyadora de la Travessia d'Amposta, en la modalitat curta.


Després de la prova curta, tocava el torn a la modalitat llarga, que era puntuable per al Campionat Espanya en aigües obertes. A les 12 del migdia setanta nedadors i nedadores es van concentrar a l'embarcador del Club Nàutic per a fer un minut de silenci en record de Manel Ayxendri i tot seguit es donava la sortida.

La 18a Travessia d’Amposta nedant l’Ebre, recorda al seu creador Manel Ayxendri | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...sortida de la 18a Travessia d'Amposta nedant l'Ebre


Els nedadors havien de recórrer 2.000 metres, creuant a l'ample el Riu per a remuntar-lo per la riba esquerra fins passat el Pont Penjant, des d'on després de donar la volta a una boia situada a l'alçada de la zona del Castell, emprenien el camí de retorn fins a l'embarcador. La poca corrent del riu i al vent de Garbí van jugar alguna mala passada als nedadors perquè el corrent de l'aigua era el contrari del que hauria de ser normal, així que la segona part de la Travessia el van fer contracorrent.

El guanyador va ser Guillem Pujol Belmonte del Club Nàutic Marató, amb un temps de 20'26”, la segona en finalitzar, i primera dona classificada, va ser Judith Navarro Silvestre del Club Natació Sant Andreu amb un temps de 21'25”, en tercer lloc va arribar César Espresati Fortes del Club Natació Tarraco amb 21”51”.

La 18a Travessia d’Amposta nedant l’Ebre, recorda al seu creador Manel Ayxendri | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...Guillem Pujol guanyador de la 18a Travessia d'Amposta nedant l'Ebre


Al facebook d'EbreActiu teniu les fotos de la 18a Travessia d'Amposta nedant l'Ebre:

Comentaris