Camarles, lo balcó del Delta de l´Ebre

CAT | ES

Tot a punt per a la 3a edició d'EnduBítem

Organitzada pel Club Esportiu Montaspre de Bítem, la competició, en la que s’han inscrit 300 participants, és l’única prova d’Enduro BTT que se celebra a les Terres de l’Ebre i forma part de la 3a Copa Catalana d’Enduro BTT.

Publicat el18/3/2016

Tot a punt per a la 3a edició d’EnduBítem | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... Edició EnduBítem 2015. Foto: EbreActiu.cat

Organitzada pel Club Esportiu Montaspre de Bítem, la competició, en la que s'han inscrit 300 participants, és l'única prova d'Enduro BTT que se celebra a les Terres de l'Ebre i forma part de la 3a Copa Catalana d'Enduro BTT, essent l'EnduBítem la primera de les sis proves del campionat, que finalitzarà al novembre a Igualada.

Tot a punt per a la 3a edició d’EnduBítem | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...L'enduro BTT és una disciplina de la bicicleta de muntanya que combina la resistència física del XC (Ralli/ Cross-Country) amb la destresa tècnica del DH (Descens). L'Enduro és força, resistència, habilitat i tècnica, però també requereix de companyerisme, adrenalina i exigència. Transcorrerà per sendes, travessarà barrancs, pujarà camins i pistes, baixarà trialeres ...

Els participants s'hauran d'enfrontar a trams cronometrats cara avall, on també hi haurà zones de pedaleig. Els enllaços entre trams cronometrats es fan pedalant. Aquests enllaços no compten pel temps general.

El traçat ha de respectar la filosofia de les proves d'Enduro. Fonamentalment, els trams especials o cronometrats tenen un perfil descendent (pendent negativa). Els trams especials hauran de ser en camins/corriols unidireccionals (singletracks) on el corredor demostri tant les habilitats físiques com tècniques. Els trams d'enllaç han de ser recorreguts en bicicleta.

El recorregut estarà correctament senyalitzat i els punts perillosos marcats amb senyals, per tal de que el corredor extremi precaucions.

Durant la prova els trams especials estaran tancats a la circulació i els d'enllaç estaran oberts al trànsit de vehicles, per tant, caldrà extremar la precaució i seguir les normes de circulació.

L'Endubítem se celebrarà en dues jornades, dissabte 19 de març serà dia d'entrenaments lliures per a tots els participants i a les 18.30h hi haurà una exhibició de salts en bici. El diumenge 20 començarà la prova a les 8 del matí amb 6 trams cronometrats, una distància total de 31 km i un desnivell acumulat de 1.210 metres. Els participants sortiran cada 20 segons per ordre de sortida invers a la classificació Scratch de la Copa Catalana 2015.

Més informació al web de l'EnduBítem


Comentaris