Pics Mont Caro. Especialistes de la muntanya

CAT | ES

Tot a punt per a la primera edició de Lo Canicross a Poble Nou del Delta

El diumenge 27 de febrer se celebrarà a Poble Nou del Delta «Lo Canicross», organitzat per Sport Salut i Paleodelta Runners d’Amposta. La cursa és la segona prova del recentment creat Circuit de Canicross de les Terres de l’Ebre. Entrevistem a Josep Roda, un dels responsables d’Sport Salut, per conèixer més detalls d’aquest esdeveniment esportiu.

Publicat el25/2/2016

El diumenge 27 de febrer se celebrarà a Poble Nou del Delta la primera edició de Lo Canicross, organitzat per Sport Salut i Paleodelta Runners d'Amposta. La cursa és la tercera prova del recentment creat Circuit de Canicross de les Terres de l'Ebre, que va arrencar el passat mes de gener amb el I Canicross de Tivenys.

El tret de sortida de Lo Canicross, del que de moment hi han inscrits 25 corredors, serà a les 10 del matí des de la plaça de l'església, amb un recorregut de 6'5 km en ple cor del Delta de l'Ebre.

Per conèixer una mica més d'aquest esdeveniment que acollirà el Poble Nou del Delta, entrevistem a Josep Roda, un dels responsables d'Sport Salut.

Tot a punt per a la primera edició de Lo Canicross a Poble Nou del Delta | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...


Tot a punt per a la primera edició de Lo Canicross a Poble Nou del Delta | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...Primera edició de Lo Canicross, què us ha portat a organitzar aquesta cursa i perquè a Poble Nou del Delta?

Tant Paleodelta Runners com SportSalut ja hem organitzat diferents esdeveniments esportius. Fa dos anys ens vam endinsar en el món de les curses amb gossos amb el Canicross de l'Encanyissada, del que ja en portem organitzades dues edicions. Enguany, per primer cop, s'ha creat el Circuit de Canicross de les Terres de l'Ebre i al sorgir-nos l'oportunitat d'organitzar-ne un altre vam pensar de fer-lo al Poble Nou del Delta, un indret meravellós que recomanem que visiten als que encara no el coneguin per poder gaudir tant del nucli urbà com del magnífic paisatge que l'envolta i que justament aquesta setmana tot Catalunya l'ha pogut veure a través del programa El Foraster que condueix Quim Masferrer.


Organitzar qualsevol esdeveniment esportiu comporta haver de controlar molts aspectes, però com afecta en l'organització el fet que també hi siguin presents els gossos?

Des de fora pot semblar molt fàcil organitzar un canicrós o això ens pensàvem nosaltres quan vam organitzar el primer. Després la realitat et fa veure que no ho és gens de fàcil, ja que, a diferència de les curses on no participen animals, el reglament d'un canicross és molt més exigent i rigorós. Per exemple, la climatologia és un dels elements que condicionen la cursa, ja que a més de 22º C de temperatura els gossos no poden córrer. És indispensable la presència d'un veterinari que comprovi que l'animal tingui totes les vacunes al dia, estigui en perfectes condicions, ... i molts altres aspectes que cal tenir en compte perquè la cursa sigui tot un èxit.


Pel que fa a l'equip humà de l'organització, quanta gent hi està implicada en el vostre canicrós ?

Hi ha tot un moviment d'empreses, associacions, voluntaris, ... que col·laboren per fer possible aquesta o qualsevol altra de les curses que es fan a les Terres de l'Ebre, que no us podeu imaginar. A la nostra cursa us puc fer un petit resum: tots els patrocinadors i col·laboradors que podeu veure a la nostra pàgina web (www.locanicross.com), que ens han ajudat amb els dorsals, els trofeus, els obsequis, els avituallaments, fotografies...
Comptem amb l'ajut de Creu Roja, Protecció Civil, la Policia Local i l'Ajuntament d'Amposta i voluntaris repartits per diferents carrers i altres punts del recorregut. 
I després hi ha tots els components de Paleodelta Runners i SportSalut que, dia a dia i sense cap ànim de lucre treballem perquè aquesta i cada cursa que organitzem sigui el millor possible.


Per les característiques del delta ja sabem que en el Canicross del Poble Nou no hi ha desnivell, però explica'ns quin serà el recorregut?

Us puc dir que les vistes del recorregut seran molt i molt boniques, “espero que els gossos no espantin els flamencs”. 
El recorregut començarà i acabarà a la plaça de l'església, sortirem del poble direcció a la mar per a arribar pràcticament a trepitjar l'aigua i agafarà senders petits que ens portaran a fer una visita exprés pel Delta de l'Ebre.
Si voleu podeu consultar el trac en aquest enllaç: https://connect.garmin.com/activity/1045540187


Avui es tanquen les incripcions, quina previsió de participació teniu?

A totes les curses amb gossos està creixent el nombre de participants i aquest any 2016, amb la creació del Circuit de Canicross de les Terres de l'Ebre, hi sol haver una mitjana d'entre 30 i 40 corredors per cursa.
Cada cop hi ha més gent de Tarragona i pobles del voltant que vénen a participar en les nostres curses, esperem que a poc a poc aquest Circuit es faci més gran i sigui un referent a Catalunya d'aquesta pràctica esportiva.

Per acabar aquesta entrevista, què suposa per a Poble Nou del Delta la realització d'aquesta prova ?

Per a mi el Poble Nou és un dels millors indrets que tenim al territori. Com que majoritàriament solem visitar-lo a l'estiu, no és massa conegut a l'hivern. Pensem que el Canicross pot ajudar a donar-lo a conèixer en aquesta època de l'any en què tot sembla més tranquil i en la que ens mostra una imatge molt diferent de la resta de l'any, però sense deixar d'enamorar a aquells que el visiten. Una oportunitat de passejar pels seus carrers tranquils, degustar cuina tradicional del Delta als seus restaurants, meravellar-se amb els seus capvespres ...

Tot a punt per a la primera edició de Lo Canicross a Poble Nou del Delta | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...Imatge del IX Canicross de Les II Torres celebrat a Campredó el passat 10 de gener


Comentaris