Montsport, via verda, lloguer de bicicletes, activitats multiaventura i barranquisme

CAT | ES

Tortosa-Terres de l’Ebre és escollida seu dels CSIT World Sports Games 2019

Els CSIT World Sports Games són uns jocs esportius que se celebren cada dos anys i que poden atreure fins a 10.000 esportistes d´arreu del món. Es tracta d´un esdeveniment on hi ha competició esportiva però sobretot es basa en la convivència entre cultures i l´intercanvi d´experiències entre els participants.

Publicat el6/3/2017

Tortosa-Terres de l’Ebre és escollida seu dels CSIT World Sports Games 2019 | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... Panoràmica de Tortosa des del Castell de la Suda


Tortosa-Terres de l’Ebre acollirà els CSIT World Sports Games 2019. Així ho ha fet públic el comité executiu del CSIT, després que divendres al vespre es comuniqués la decisió al president de la Unió de Consells Esportius de Catalunya (UCEC), Jaume Domingo i a l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel. L’alcalde, que es trobava a Avignon en una acció de promoció turística de la ciutat, va valorar molt positivament l’elecció de Tortosa com a ciutat amfitriona dels jocs. "Cal començar a treballar buscant les complicitats de tothom perquè els jocs de 2019 siguin un èxit. Estem davant d’un repte majúscul per a Tortosa, les Terres de l’Ebre i per al conjunt de Catalunya." El president de la UCEC, de la seva banda, va assenyalar que "per a Catalunya és un pas important de consolidació de l’esport popular, un esport que ha d’arribar a tothom sense discriminacions i que, a més, pot generar complicitats i sinèrgies molt importants al territori. L’organització dels jocs a Tortosa-Terres de l’Ebre és un exemple clar de treball conjunt d’un territori que es projecta a nivell internacional."

Membres del comitè avaluador del CSIT han estat recentment a Tortosa i les Terres de l’Ebre per conèixer de primera mà els arguments dels promotors de la candidatura. S’han visitat instal·lacions esportives de la ciutat, i també del territori, i s’han donat a conèixer la capacitat logística i els principals actius turístics de qui ha acabat sent ciutat amfitriona. A més de Tortosa, el comitè avaluador també s'ha desplaçat a altres ciutats candidates de Mèxic, Israel i Finlàndia, que finalment han quedat descartades.

Els CSIT World Sports Games són uns jocs esportius que se celebren cada dos anys i que poden atreure fins a 10.000 esportistes d’arreu del món. Es tracta d’un esdeveniment on hi ha competició esportiva però sobretot es basa en la convivència entre cultures i l’intercanvi d’experiències entre els participants. No hi ha límit d’edats i les disciplines esportives que es practiquen són les habituals a la ciutat i territori amfitrions. El CSIT (International Workers and Amateurs in Sport Confederation) és una organització internacional d’esports fundada l’any 1913 a Bèlgica que s’inspira en els moviments obrers internacionals de començaments de segle XX. L’enfocament principal actual del CSIT és l’organització de grans esdeveniments esportius, amb els World Sport Games al capdavant. La candidatura de Tortosa-Terres de l'Ebre ha comptat amb el suport de l’Ajuntament, de la Secretaria General de l’Esport, la Diputació de Tarragona i la Unió de Consells Esportius de Catalunya (UCEC). La seu oficial serà Tortosa, junt a altres municipis de les comarques de l’Ebre que també tindran protagonisme tant en l’àmbit esportiu com de promoció turística.

La celebració d’aquests jocs representen per a Tortosa i per al conjunt del territori un repte important quant a logística i organització. Les 10.000 persones que es preveu que visitin la ciutat durant una setmana requereixen allotjament i mobilitat garantida, a més de la corresponent oferta d’oci i lleure per als participants i famílies acompanyants. Es tracta d’un repte i també una oportunitat per projectar el nom de Tortosa, de les Terres de l’Ebre i de Catalunya al món.

En els propers dies, l’alcalde, el president de la UCEC i el Secretari General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, Gerard Figueras, faran una valoració de la decisió del CSIT i del camí que s’obre ara fins a la celebració dels jocs l’any 2019.

Comentaris