CÓmping Ampolla Playa. Relax i diversiˇ al Delta de l┤Ebre
Benifallet, un paisatge que enamora

CAT | ES

Tortosa presenta la 5a fira alimentÓria de les Terres de l'Ebre FESTAST

De carÓcter biennal, FESTAST acull lĺoferta gastron˛mica dĺuna vuitantena dĺexpositors que durant els dos primers dies oferiran degustacions dels seus productes als visitants.

Publicat el18/1/2017

Tortosa presenta la 5a fira alimentÓria de les Terres de lĺEbre FESTAST | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de lLa ind˙stria agroalimentÓria del territori presentarÓ les seves novetats en el marc de FESTAST, la 5a fira alimentÓria de les Terres de l'Ebre, que se celebrarÓ al pavellˇ firal de Tortosa els dies 11, 12 i 13 de marš. Aquest certamen firal, de carÓcter biennal, acull l'oferta gastron˛mica d'una vuitantena d'expositors que durant els dos primers dies oferiran degustacions dels seus productes als visitants. La tercera jornada tÚ carÓcter professional i estÓ dedicada exclusivament al sector. El regidor de Promociˇ, Emili Lehmann, i el director de Fira Tortosa, Ramon Ferrando, van presentar ahir els detalls de la propera ediciˇ de FESTAST.

FESTAST Ús una de les fires sectorials mÚs esperades al territori, en la mesura que concentra una oferta forša important de producte i empreses de la ind˙stria agroalimentÓria de les Terres de l'Ebre. Lehmann va destacar que aquesta fira vol combinar la promociˇ de producte i territori, entenent que la gastronomia va molt lligada al turisme. "Vindran empreses de fora per˛ sobretot volem que FESTAST sigui un aparador del producte local. Aquesta Ús una fira important per al sector i tambÚ necessÓria. Cal sortir a fora a ensenyar el que fem, per˛ tambÚ ens hem d'ensenyar a casa per atreure visitants i que coneguin in situ quŔ Ús el que tenim." El regidor i president de Fira Tortosa va afegir que la fira inclou per primera vegada un espai didÓctic per als mÚs menuts, que podran gaudir de noves experiŔncies gastron˛miques amb tallers dissenyats especÝficament per a aquest colĚlectiu. La jornada de dilluns 13 de marš inclou un programa especÝfic que pretÚn atreure als professionals del sector per posar en contacte clients i prove´dors. En l'anterior ediciˇ van assistir mÚs de 300 professionals.

Els sectors participants inclouen denominacions d'origen, distribu´dors, productors, comeršos, restaurants, turisme gastron˛mic, escoles de cuina, esdeveniments, accessoris i parament de cuina, llibreria gastron˛mica, etc.

L'entrada a FESTAST costarÓ 3 euros (en l'ediciˇ passada valia 5 Ç) i donarÓ dret a dos tastos gastron˛mics. Hi ha possibilitat de llogar la copa per 2 euros, que el visitant podrÓ retornar a la sortida o quedar-se-la. L'horari Ús de 11.30h a 22.30h. Diumenge 12 el tancament serÓ a les 21.30h. En la passada ediciˇ es van servir 16.000 tastos.