Lo Sirgador, llagut turístic. Activitats al riu Ebre i a la Via Verda

CAT | ES

Tortosa presenta la seua candidatura als jocs esportius populars CSIT World Sport Games 2019

El CSIT World Sport Games se celebren cada dos anys i poden atreure fins a 10.000 esportistes d´arreu del món. El proper mes de juny, Riga (Letònia), acollirà l´edició de l´any 2017.

Publicat el1/2/2017

Tortosa presenta la seua candidatura als jocs esportius populars CSIT World Sport Games 2019 | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... L’alcalde de Tortosa durant la roda de premsa per informar de la formalització de la ciutat als CSIT World Sport Games 2019 


L’Ajuntament de Tortosa ha formalitzat avui la presentació de la candidatura a ser seu del CSIT World Sport Games 2019, uns jocs esportius que se celebren cada dos anys i que poden atreure fins a 10.000 esportistes d’arreu del món. Es tracta d’un esdeveniment on hi ha competició esportiva però sobretot es basa en la convivència entre cultures i l’intercanvi d’experiències entre els participants. No hi ha límit d’edats i les disciplines esportives que es practiquen són les habituals a la ciutat i territori amfitrions. El CSIT (International Workers and Amateurs in Sport Confederation) és una organització internacional d’esports fundada l’any 1913 a Bèlgica que s’inspira en els moviments obrers internacionals de començaments de segle XX. L’enfocament principal actual del CSIT és l’organització de grans esdeveniments esportius, amb els World Sport Games al capdavant.

La candidatura de Tortosa compta amb el suport de la Secretaria General de l’Esport, la Diputació de Tarragona i la Unió de Consells Esportius de Catalunya (UCEC). Malgrat que la seu oficial és Tortosa, les quatre comarques de l’Ebre tindran un paper destacat acollint la pràctica de les disciplines esportives que els són pròpies. Aquest migdia s’ha escenificat la formalització de la candidatura en una roda de premsa a la qual han assistit l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, el Secretari General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, Gerard Figueras, el president de la UCEC, Jaume Domingo, i el diputat Lluís Soler, en representació de la Diputació de Tarragona.

El CSIT World Sport Games se celebren cada dos anys, els imparells. El proper mes de juny els jocs se celebraran a Riga, capital de Letònia. Serà llavors quan es faci públic la ciutat amfitriona de la propera edició, l’any 2019. L’Ajuntament de Tortosa i la UCEC, amb el suport de la Secretaria General de l’Esport i de la Diputació de Tarragona, han presentar un dossier per fonamentar la candidatura de la ciutat i del territori a acollir els jocs d’aquí a dos anys. El comité del CSIT encarregat d’avaluar les diferents ciutats candidates examinarà la documentació i farà una visita a Tortosa i al conjunt de les Terres de l’Ebre properament, abans de prendre la decisió. Anteriorment, han estat seu d’aquests jocs les ciutats de Lignano (Itàlia), Varna (Bulgària), Tallinn (Estònia) i Rimini (Itàlia).

La celebració d’aquests jocs representen per a Tortosa, i per al conjunt del territori, un repte important quant a logística i organització. Les 10.000 persones que es preveu que visitin la ciutat durant una setmana requereixen allotjament suficient i mobilitat garantida, a més de la corresponent oferta d’oci i lleure per als participants i famílies acompanyants. És un repte i també una oportunitat per projectar el nom de Tortosa i de les Terres de l’Ebre al món.

Comentaris