El tren de Bot Lo Sarmentero. Bar-cafeteria, Punt d´informació turística. Antiga Estació de Bot (Terra Alta)

CAT | ES

El temps insegur condiciona la participació a la bicicletada Amposta-Balada

La bicicletada Amposta-Balada, organitzada per la regidoria de Turisme d’Amposta, ha comptat amb la participació d’unes 50 persones. Una participació reduïda respecte a anys anteriors per la pluja de la nit anterior i el cel força ennuvolat i amenaçador que hi havia al moment de la sortida. Tot i això els participants han gaudit d’una ruta tranquil·la a la vora del riu.

Publicat el7/5/2016

El 7 de maig era el dia triat per a la primera de les tres bicicletades que s'organitzen a Amposta. Concretament la d'avui anava des de l'oficina de turisme fins a Balada, seguint el camí de Sirga, també conegut com el camí natural de l'Ebre (GR99). Les altres dues sortides amb bicicleta previstes per al maig de 2016; seran el dia 21 quan es farà la ruta de les llacunes amb sortida des de la Casa de Fusta, organitzada pel parc natural del delta de l'Ebre; i el dissabte 28 es farà la ruta entre Amposta i els ullals de Baltasar, aquesta organitzada per la regidoria de Turisme d'Amposta.

La d'avui tenia un recorregut de 17 Km, i anava entre Amposta i Balada, on estava l'avituallament gratuït per a tots els participants després del qual es tornava al lloc de sortida. La pluja de la nit anterior i el matí força nuvolat i, fins i tot, amb un algun ruixat feble han fet que la participació hagi estat més reduïda que en edicions anteriors d'aquesta bicicletada.

El temps insegur condiciona la participació a la bicicletada Amposta-Balada | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...participants de la bicicletada Amposta-Balada-Amposta


Puntualment a les 10 del matí, unes 50 persones han sortit des de l'oficina de turisme d'Amposta, ubicada a l'antic escorxador a tocar del riu Ebre, per a seguir l'itinerari del camí natural de l'Ebre, o camí de Sirga que alhora coincideix amb el GR99 per la riba dreta del riu. El camí de Sirga és un itinerari de cicloturisme que es fa amb tota tranquil·litat al estar securitzat ja que està tancat al trànsit de vehicles a motor en gairebé la seva totalitat i eestà delimitat per tanques de fusta. A més és un actiu turístic d'Amposta i del delta de l'Ebre, força utilitzat tant per ciclistes, com caminadors i corredors. Transcorre en tot el seu recorregut paral·lel al riu Ebre entre arbres de bosc de ribera i amb zones de descans amb panells informatius. 

La bicicletada d'avui arribava a Balada on els participants han pogut gaudir d'un esmorzar popular preparat per la regidoria de turisme d'Amposta. Després de recuperar forces i de reagrupar-se, tots els participants han emprés la tornada, desfent el camí fins a Amposta.

El temps insegur condiciona la participació a la bicicletada Amposta-Balada | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...participants de la bicicletada Amposta-Balada-Amposta


Un camí de gran recorregut a la vora del riu Ebre

El recorregut d'aquesta bicicletada arribava fins al nucli de població de Balada, just on hi ha una zona d'aparcament i de descans a la mateixa vora del riu, però si us decidiu a agafar la bicicleta podreu arribar fins a la mateixa platja de Migjorn, passant per Sant Jaume d'Enveja, el pont Lo Passador; el bosquet de la Comandanta, l'illa de Buda, la gola de Migjorn, i la llacuna de l'Alfacada. En total, sortint d'Amposta fins a tocar l'aigua de la mar hi ha uns 25 Km aproximadament. 

El GR99 és un dels senders de gran recorregut, juntament amb el GR99 i el GR7 que creuen les Terres de l'Ebre. Concretament el GR99, o camí natural de l'Ebre, creua les Terres de l'Ebre des de la desembocadura del riu fins a Mequinança sempre molt prop del riu Ebre. A més el GR99 segueix proper al riu fins al seu naixement a Fontibre, que en total suposa al voltant d'uns 1.000 Km des del naixement fins a la desembocadura del Riu.


Totes les fotos de la bicicletada Amposta-Balada del 7/5/2016, al facebook d’EbreActiu

Per a més informació sobre les bicicletades d'Amposta per al maig de 2016 podeu consultar l'agenda d'EbreActiu.

Comentaris