Càmping Ampolla Playa. Relax i diversió al Delta de l´Ebre

CAT | ES

La Ribera d’Ebre, seu d’un fòrum d'empreses acreditades per la Reserva de la Biosfera de Terres de l'Ebre

El fòrum se celebrarà el pròxim dimarts 13 de juny al Consell Comarcal de la Ribera d´Ebre

Publicat el9/6/2017

La Ribera d’Ebre, seu d’un fòrum d’empreses acreditades per la Reserva de la Biosfera de Terres de l’Ebre | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... El riu Ebre, des del mirador del poblat ibèric del Castellet de Banyoles, Tivissa


El Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l'Ebre (COPATE) i la Reserva de la Biosfera de Terres de l'Ebre han organitzat a la seu del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, per al pròxim dimarts 13 de juny, el segon fòrum formatiu adreçat a empreses acreditades sota el paraigua d'aquesta marca.

L'objectiu és establir un espai permanent de col·laboració público-privada, de trobada entre les empreses acreditades i l'ens gestor de la Reserva, per tal que estiguin informades del dia a dia de la Reserva i poder identificar sinèrgies de treball conjuntes, ja sigui entre empreses i la Reserva com entre les mateixes empreses. Així mateix, també es busca formar-les en temes concrets i crear xarxa entre tots els acreditats.


Una marca de qualitat

El programa de la jornada, que es desenvoluparà a partir de les 10 del matí, començarà amb la ponència “El camí de l'Ebre, una oportunitat per al desenvolupament del territori”, seguirà amb la presentació de l'app EbreBiosfera i altres accions de la Reserva i finalitzarà amb “Comerç Digital, una estratègia de competitivitat individual, sectorial i territorial”.

Val a dir que actualment hi ha més d'un centenar d'empreses acreditades per la Reserva de la Biosfera de Terres de l'Ebre, 13 de les quals són de la Ribera d'Ebre. Així, està reconeguda la fruita dolça del Grup Fruiter SCCL de Benissanet i les cireres de Cerima Cherries de Tivissa; els vins ecològics i olis de Biopaumerà de Rasquera; l'oli d'oliva Lo Tossal de l'Agrícola Sant Domingo de Rasquera; l'oli d'oliva i la carn de cabra blanca de La Rasquerana; l'oli d'oliva verge i extra verge d'OliFlix; la cervesa artesana Ginesart de Ginestar; l'oli ecològic del Mas de Pitoia del Grup de Natura Freixe de Flix; formatges Mas de Codines de la Formatgeria Laura de Rasquera; l'oli verge extra de Vins i Olis Suñer de Ginestar; i els vins de l'Agrícola Sant Vicenç de Ginestar.


Una mica d'història

Al maig del 2013 les Terres de l’Ebre van ser declarades Reserva de la Biosfera per la UNESCO, gràcies a la seva riquesa paisatgística, a la representativitat dels seus ecosistemes mediterranis i al seu model de conservació de la biodiversitat. Les Reserves de la Biosfera són territoris que tenen l'objectiu d'harmonitzar la conservació de la diversitat biològica i cultural i el desenvolupament econòmic i social a través de la relació de les persones amb la natura.

Al juliol del 2015 va entrar en vigor la marca “Terres de l'Ebre, Reserva de la Biosfera”, instrument per tal que la qualitat territorial es pugui reflectir en la qualitat dels productes i serveis, proporcionant‐los un valor afegit, una major visibilitat i una millora en la posició als mercats, tant locals com internacionals.

Comentaris