Montsport, via verda, lloguer de bicicletes, activitats multiaventura i barranquisme
Benifallet, un paisatge que enamora

Riba-roja i el CERE signen un conveni per a un estudi sobre els forns d'oli de ginebre

Riba-roja fa temps que treballa per a la recuperació d’aquest patrimoni, declarat Bé Cultural d’Interès Local (BCIL)

Publicat el7/8/2017

Riba-roja i el CERE signen un conveni per a un estudi sobre els forns d’oli de ginebre | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l Signatura del conveni entre l'Ajuntament de Riba-roja i el CERE


L'alcalde de Riba-roja d'Ebre, Antonio Suárez Franquet, i el president del Centre d'Estudis de la Ribera d'Ebre, Joan Josep Duran Miró, van signar divendres passat un conveni de col·laboració entre les dues entitats pel qual el CERE es compromet a desenvolupar i donar a conèixer els valors culturals, científics i artístics del municipi, i de tota la comarca de la Ribera d'Ebre.

El conveni, en concret, estableix que l'Ajuntament de Riba-roja aportarà 2.000 euros dels 5.050 per finançar parcialment l'estudi “Els forns d'oli de ginebre de Riba-roja d'Ebre” mentre que el CERE, per la seva banda, cercarà altres línies de finançament que ajudin a completar del pressupost previst per a aquest projecte de recerca. El conveni romandrà vigent fins a la finalització de l'estudi.

La col·laboració entre el CERE i l'Ajuntament de Riba-roja se suma al suport que ja li donen altres ajuntaments de la comarca, als quals està previst que aviat se sumin altres municipis de la comarca amb col·laboracions similars amb el Centre d'Estudis.


Recuperar una tradició

Riba-roja fa temps que treballa per a la recuperació d'aquest patrimoni local. Així, el passat mes de març es va fer la primera Festa de l'oli de ginebre, amb l'objectiu de recuperar la tradició dels forns d'oli de ginebre, contribuir a la conservació d'aquestes estructures i donar-los valor com a actiu visitable.

L'Associació d'Amics de Riba-roja d'Ebre va expressar durant la festa el seu compromís amb l'edició d'un llibre que recullis la història dels forns d'oli de ginebre del municipi, amb el suport del consistori, que ara és materialitza amb aquest conveni de col·laboració. De fet, ja s'han localitzat i inventariat 24 forns d'oli de ginebre i un pou de gel al municipi, dels quals la meitat han estat declarats Bé Cultural d'Interès Local (BCIL).


Riba-roja i el CERE signen un conveni per a un estudi sobre els forns d’oli de ginebre | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l Imatge de la primera edició de la Festa de l'oli de ginebre, celebrada el passat mes de març