suma’t al canal whatsapp d’EbreActiu
Montsport, via verda, lloguer de bicicletes, activitats multiaventura i barranquisme

CAT | ES

Receptes de «tupper» per a les teves sortides al camp (1/2)

La dietista Rosa Bayerri (organic.cat) ens proposa 3 receptes de «tupper» per quan anem al camp o a la platja. Es tracta de la primera entrega de receptes ben apetitoses i saludables que podreu portar allà on aneu aquest estiu. Bon profit !!

Etiquetes   receptes, alimentació

Publicat el27/7/2015

Qui no ha anat al camp o a la platja amb el tupper a la bossa? Doncs be, com són dies de menjar fora de casa us mostrarem unes quantes receptes de «tupper» per emportar. A més, volem fer valer una alimentació saludable i apetitosa, que és perfectament compatible amb la cultura de «tupper».

No només utilitzem el «tupper» per anar a la platja, sinó també si l'horari de la feina no ens permet dinar a casa, quan anem de pícnic a la muntanya, ...

Així doncs, comencem la primera entrega de receptes ben apetitoses per emportar i menjar on sigui. Bon profit !!


Amanida freda de bacallà i pebrots

És un plat molt complet, perfectament aconsellable com a plat únic. Vigilar aquelles persones que pateixen hipertensió perquè a porta molt de sodi.

Ingredients (4 persones):

  • 300 gr de bacallà dessalat
  • 2 dents d'all
  • 1 ceba picada
  • 2 pebrots vermells
  • 4 c/s de salsa de tomàquet casolana
  • 4 patates petites
  • olives negres
  • julivert, sal i oli d'oliva

Receptes de «tupper» per a les teves sortides al camp (1/2) | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...

Preparació:

Coure les patates al microones o bullides. Millor senceres i desprès, per a servir, ja les farem a rodanxes.
Al damunt posarem salsa de tomàquet casolana. Amb tomàquet embotellats de casa farem salsa de tomàquet. No la courem, en cru.
Afegir pebrot escalivat a trossets.
Desprès posarem el bacallà dessalat i a trossos.
I al damunt de tot posarem trossos d'olives negres.
Ho acabarem amanint amb oli d'oliva i, si es vol, amb julivert picat o altres herbes aromàtiques.


Valors nutricional (per ració)

Energia 266 Kcal
Proteïnes 27 g
Lípids 8 g
Hidrats de carboni       21 g
Fibra 3 g
Sodi  1130 mg 
Calci 42 mg
Fòsfor 167 mg
Ferro 2,27 mg




Arròs salvatge amb bolets

Aquest plat, tot i que tota la preparació és en calent es pot menjar fred o a temperatura ambient. És molt gustós i aromàtic.

Ingredients (4 persones):

  • 200g d'arròs salvatge
  • 500 ml de brou de verdures
  • 250 g d'espàrrecs verds
  • 25 g de bolets silvestres deshidratats
  • 100 g de xampinyons
  • 2 dents d'all
  • 1 ceba tendra mitjana
  • sal i oli d'oliva
Receptes de «tupper» per a les teves sortides al camp (1/2) | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...

Preparació:

Posar a bullir l'arròs salvatge. Hem de tenir en compte que aquest arròs tarda més en coure's, entre 40 i 45 minuts. Afegir un gra d'all i 2 fulles de llorer, per dones més sabor.
Posar en remull els bolets deshidratats, amb aigua.
En una paella saltejar, primer l'all i la ceba picada. Desprès afegir els bolets deshidratats, els espàrrecs verds i els xampinyons i deixar que es cogui. Anar remenant per a que no s'enganxi. Sempre coure amb la tapa posada a la paella i així no s'utilitza tant d'oli. De totes maneres, si veieu que es pot enganxar afegir una mica d'aigua i continuar amb la cocció.
Quan l'arròs estigui cuit, colar i posar-ho juntament amb els bolets, a la paella.
Es pot acabar d'amanir amb cibulet o julivert picat.


Valors nutricional (per ració)

Energia 153 Kcal
Proteïnes 4,3 g
Lípids 8,3 g
Hidrats de carboni       15,3 g
Fibra 2,6 g
Sodi 49 mg
Calci 26,3 mg
Fòsfor  105,8 mg 
Ferro 0,9 mg




Amanida de pasta, salmó i salsa lleugera d'anet

Una altra manera de menjar pasta en forma d'amanides, a l'estiu. És un plat ràpid de preparar, no porta massa ingredients però és molt gustós.
Per completar l'àpat es podria prendre una petita amanida o un got de gaspatxo, per aportar la verdura que no conté el plat.

Ingredients (4 persones):

  • 150 g de pasta per a amanida
  • 150 g de salmó fresc
  • 12 olives negres
  • sal
  • 2 c/soperes de maionesa
  • llet semidesnatada
  • anet


Preparació:

Coure la pasta aldente amb abundant aigua. Colar i passar per aigua freda per a aturar la cocció i refredar la pasta.
Netejar, rentar i assecar el filet de salmó. Li afegim sal i pebre, el tallem a trossos quadrats de 2 cm (aproximadament) i el cuinem a la planxa o a la paella, amb poc oli.
Per a muntar el plat, col·loquem una base de pasta, al damunt els trossos de salmó i les olives negres per sobre.
Preparem la salsa mesclant les 2 cullerades de maionesa amb una mica de llet (fins a tenir una consistència semi líquida) i l'anet picat.
Afegim la salsa per sobre el plat.


Valors nutricional (per ració)

Energia 270 Kcal
Proteïnes 12 g
Lípids 14,5 g
Hidrats de carboni       23 g
Fibra 1,9 g
Sodi 353 mg
Calci 30 mg
Fòsfor  153,8 mg 
Ferro 0,94 mg


Rosa Bayerri Rosa
Dietista-Nutricionista, COL. CAT.288
Llicenciada en Ciència i Tecnologia dels Aliments

Receptes de «tupper» per a les teves sortides al camp (1/2) | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...

Comentaris