TransTerraAlta, una ruta sorprenent

CAT | ES

Publicada la relació de banderes blaves 2015

A les Terres de l’Ebre, l’Ametlla de Mar renova les 5 banderes blaves de les seves platges, en concret a Sant Jordi d’Alfama, Pixavaques, l’Alguer, Calafató i Cala Forn. Les platges de Cap Roig i d’Avellaners a l’Ampolla, el Parc de Garbí i les Delícies a Sant Carles de la Ràpita i el Marjà a les Cases d’Alcanar, són la resta de poblacions del territori on aquest estiu onejarà la bandera blava.

Publicat el27/5/2015

Publicada la relació de banderes blaves 2015 | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...L'Associació d'Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC) ha publicat la relació de banderes blaves atorgades pel jurat internacional a les platges i ports de l'Estat espanyol.

A les Terres de l'Ebre, l'Ametlla de Mar renova les 5 banderes blaves de les seves platges, en concret a les platges de Sant Jordi d'Alfama, Pixavaques, l'Alguer, Calafató i Cala Forn, convertint-se, juntament amb Lloret de Mar, amb els municipis amb més banderes blaves.

Les platges de Cap Roig i d'Avellaners a l'Ampolla, el Parc de Garbí i les Delícies a Sant Carles de la Ràpita i el Marjà a les Cases d'Alcanar, són la resta de poblacions de les Terres de l'Ebre on aquest estiu onejarà la bandera blava.

El camí de Ronda de la Cala i el sender Les Cases d' Alcanar- Marjal- Estanyet- Sol de Riu, també han estat inclosos a la xarxa de Camins Blaus 2015. Pel que fa als ports esportius han estat distingits amb la Bandera Blava 2015 el C. N. L'Ametlla de Mar i el C. N. L'Ampolla. L'únic Centre Blau guardonat per l'ADEAC a les Terres de l'Ebre és el Centre d'Interpretació de la Pesca de l'Ametlla de Mar.

La Bandera Blava és un guardó anual i un sistema de certificació de la qualitat ambiental desenvolupat per la Foundation for Environmental Education (FEE) des de 1987. Promou i premia la participació en iniciatives ambientals voluntàries pels ajuntaments, la població local i visitant i els agents del sector turístic. Els criteris per a obtenir la Bandera Blava s'agrupen en quatre àrees: qualitat de les aigües de bany, informació i educació ambiental, gestió ambiental i seguretat i serveis i instal·lacions.

Un Jurat Internacional, presidit per la FEE i la participació, entre altres, de les Agències de N.N.U.U. per al Mediambient i el Turisme, és l'encarregat d'atorgar la Bandera Blava entre les candidatures seleccionades.

Publicada la relació de banderes blaves 2015 | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...

Publicada la relació de banderes blaves 2015 | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...

Comentaris