Exposició fotogràfica DIFFUSSO de José Barrena. MUCBE, del 29 d’octubre al 13 de desembre 2020

CAT | ES

Primera irrupció freda de la temporada

La predicció indica una forta davallada tèrmica a partir del cap de setmana, que vindrà acompanyada de precipitacions i vent fort

Etiquetes   natura, meteorologia

Publicat el26/10/2018

Primera irrupció freda de la temporada | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...


El Servei Meteorològic de Catalunya informa que l'arribada d'una massa d'aire molt fred, procedent de l'Àrtic, produirà una notable baixada de la temperatura. A més, l'acompanyarà una pertorbació que donarà lloc a vent fort del nord i a precipitacions que localment podran ser abundants i en forma de neu a cotes mitjanes i altes.

La temperatura iniciarà el seu descens dissabte 27 i arribarà a tocar fons entre diumenge 28 i dilluns 29. Es preveuen davallades d'entre 8 i 13 graus. Pel que fa a precipitacions, se n'esperen a partir de dissabte al matí i durant les primeres hores de diumenge i afectaran qualsevol punt de Catalunya.

A banda, diumenge el vent bufarà fort del nord als dos extrems de Catalunya, fet que alterarà l'estat de la mar. De cara a dilluns i dimarts, la possible formació d'una depressió a la Mediterrània podria produir una ventada general i un temporal marítim.

Davant les discrepàncies en els models meteorològics a mitjà termini en l'evolució d'aquesta situació, caldrà anar seguint les pròximes actualitzacions de la predicció meteorològica.

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#12/1/2020#) AND (caducitat>=#12/1/2020# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())