Lo Sirgador, llagut turístic. Activitats al riu Ebre i a la Via Verda

CAT | ES

Ports de la Generalitat promou una neteja del fons marí al port de l’Ampolla

L’actuació feta a la dàrsena pesquera ha permès recuperar el calat i millorar l’accés dels vaixells de pesca, nàutica popular i xàrters nàutics. S’han extret fangs i s’han recuperat pneumàtics, cordes, àncores, plàstics i fustes, entre altres materials

Publicat el22/6/2017

Ports de la Generalitat promou una neteja del fons marí al port de l’Ampolla | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... En la neteja s’han extret fangs i s’han recuperat pneumàtics, cordes, àncores, plàstics i fustes, entre altres materials


L'empresa pública Ports de la Generalitat ha fet una actuació a la dàrsena pesquera del port de l'Ampolla (Baix Ebre) per recuperar el calat, millorar l'accés dels vaixells i conscienciar usuaris i ciutadans en el bon ús de les instal·lacions portuàries. L'acció que forma part del Pla d'inversions 2014-2017 de l'Administració portuària ha tingut un cost de 7.000 euros i s'ha executat en un dia.

Aquesta actuació té un doble objectiu millorar el servei i l'operativa dels vaixells, i conscienciar a usuaris i ciutadans en el bon ús de les instal·lacions portuàries. En aquest sentit, el gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez ha dit:”Continuarem impulsant aquestes neteges per vetllar pel llegat portuari que deixarem a les futures generacions”.

Aquesta neteja del fons marí de la instal·lació portuària de l'Ampolla ha servit per extreure fangs acumulats per la pròpia operativa dels vaixells quan accedeixen al port i pels temporals. Així mateix, s'han recuperat pneumàtics, cordes, àncores, envasos de plàstic i fustes, entre altres materials. Aquests residus s'han col·locat en contenidors i s'han portat a centres autoritzats per a la seva gestió.

Comentaris