suma’t al canal whatsapp d’EbreActiu

CAT | ES

Els parcs naturals s’afegeixen a la celebració el Dia Mundial de les Zones Humides

Al territori s´han organitzat diverses activitats per celebrar-ho i enguany el lema escollit és "Les zones humides per a la reducció del risc de desastres naturals"

Publicat el1/2/2017

Els parcs naturals s’afegeixen a la celebració el Dia Mundial de les Zones Humides | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... Flamencs al Goleró, Deltebre (Delta de l’Ebre) 


El Departament de Territori i Sostenibilitat organitza una sèrie d'activitats per celebrar el Dia Mundial de les Zones Humides, que se celebra demà dijous, 2 de febrer, per augmentar la sensibilització dels ciutadans sobre els seus valors i beneficis. Cada any, la celebració de la diada pretén fer èmfasi en un aspecte clau o característic d'aquests zones. Enguany el lema és “Les zones humides per a la reducció del risc de desastres naturals”.

La Convenció de les Zones Humides, a la qual estan adherits més de 150 països, pren el nom de la ciutat iraniana de Ramsar, i és un tractat internacional per a la conservació i l’ús sostenible de les zones humides. La principal finalitat és aturar-ne la pèrdua, tot reconeixent les seves funcions ecològiques fonamentals i el seu valor econòmic, cultural, científic i recreatiu. Actualment hi ha designades 2.253 zones humides d'importància mundial, que sumen prop de 215 milions d'hectàrees d'arreu del planeta.

A Catalunya hi ha quatre zones designades com a zones humides Ramsar: el Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici; el Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà; el Parc Natural del Delta de l'Ebre; i l'estany de Banyoles. A banda, hi ha molts altres espais humits inclosos a l'inventari de zones humides de Catalunya, els més rellevants dels quals també se sumen a la celebració organitzant diferents d'activitats. A les Terres de l'Ebre s'han organitzat aquestes activitats:


Parc Natural del Delta de l'Ebre 

Xerrada teatralitzada "Els ratpenats: un grans desconeguts" 
Lloc: Museu de les Terres de l’Ebre (Amposta)
Data: Divendres, 3 de febrer
Hora: 19.30h

Sortida en bicicleta per descobrir els Ullals de Baltasar 
Punt de trobada: Oficina d'Informació Turística d'Amposta
Data: Diumenge, 5 de febrer
Hora: de 9.30h a 13.30h
Informació i inscripcions: Tel. 977482181 (de 8 a 15h.)


Reserva Natural de Sebes 

Jornada educativa i taller sobre caixes niu
Lloc: CEIP Enric Grau Fontseré. Flix
Data: 2 de febrer
Hora: 11:00h

Comentaris