Tuga Active Wear

CAT | ES

La novena edició de la Regata del Delta arriba a La Ràpita aquest cap de setmana

Les embarcacions sortiran divendres de Port Ginesta (Sitges) amb destí al port de Marina Sant Carles, on arribaran també els participants de la Mini Delta, amb sortida a L’Ampolla

Publicat el4/5/2017

La novena edició de la Regata del Delta arriba a La Ràpita aquest cap de setmana | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... La novena edició de la Regata del Delta arriba a La Ràpita aquest cap de setmana


La Ràpita rebrà el proper cap de setmana la Regata del Delta, que sortirà divendres des de Port Ginesta, a Sitges, i té prevista l'arribada l'endemà al port de Sant Carles Marina. Seran una trentena d'embarcacions les que participaran en la novena edició d'aquest esdeveniment nàutic, de 85 milles de recorregut. Un any més, la prova es duplicarà en el tram final amb la Mini Delta, que surt des del CN L'Ampolla cap al mateix destí. A la presentació de la Regata del Delta, que s'ha fet aquest matí a La Ràpita, hi ha assistit l'alcalde del municipi, Josep Caparrós; la regidora de Turisme, Rosa Anglés; el director de la prova i organitzador, Enric Curt i la capitana de Sant Carles Marina, Àngels de la Riba. Els organitzadors han destacat la singularitat d'aquesta regata en la vessant esportiva i també per la potencialitat que té com a eina de promoció de La Ràpita, la badia dels Alfacs, el Delta de l'Ebre i la costa ebrenca en conjunt.

Aquesta prova presenta diverses singularitats que la fan molt atractiva, com és el fet de ser nocturna, també per les característiques del vent a l'hora de creuar el golf de Sant Jordi, i les corrents i bancs de sorra que cal superar a la zona de la desembocadura”, ha afirmat en la presentació el director de la regata. “És un repte per als navegants”, ha afegit, tot destacant també l'atractiu de la zona per on discorre i on arriba.

L'alcalde, Josep Caparrós, ha agraït a l'organització i a Sant Carles Marina que “un any més facin possible una regata amb molts al·licients tècnics”, que a la vegada contribueix a promocionar el municipi i la seva àrea en la vessant nàutica. “És una prova que uneix l'àrea metropolitana amb la badia dels Alfacs, que dóna a conèixer les nostres instal·lacions i atractius, i que reforça l'esforç que des del govern municipal fem per desenvolupar el sector nàutic”, ha apuntat Caparrós. En este sentit, ha destacat “la intensa activitat que despleguem en l'àmbit de la promoció en salons especialitzats i també acollint esdeveniments com aquests que permeten als participants gaudir d'un destí especial que s'ha d'anar convertint en un referent de qualitat al llarg de la costa mediterrània”.

Per la seva part, la regidora de Turisme, Rosa Anglès, ha mostrat la seva satisfacció per la consolidació d'una prova que arriba ja a la novena edició i ha animat els participants a “gaudir de l'entorn que ofereix aquest destí privilegiat”. Així mateix, ha posat en valor la difusió que té la Regata del Delta en certàmens firals i entre el sector nàutic per donar a conèixer la zona.

La Regata del Delta sortirà a les 19.00 hores de divendres 5 de maig des de Port Ginesta. La Mini Delta ho farà dissabte 6 de maig a les 8.00 hores des de L'Ampolla, i està prevista l'arribada de totes dues al llarg del matí de dissabte a Sant Carles Marina de La Ràpita. L'esdeveniment està organitzat pel CN Sipper i Difusión Náutica, en col·laboració amb l'Associació de Navegants d'Altura Mediterranis (ANAM), Port Ginesta, Sant Carles Marina, CN L'Ampolla i l'Estació Nàutica de la Ràpita, amb el suport de l'Ajuntament rapitenc, la Real Asociación Nacional de Cruceros, la Federació Catalana de Vela i Ports de la Generalitat.

Més informació: www.regatadeldelta.com

Comentaris