DeltaBirding Festival 2019. Del 20 al 22 de setembre

CAT | ES

Una nit de Sant Jordi diferent caminant pel delta de l'Ebre

L’Associació cultural les Set Piques va organitzar la 10a Caminada amb lluna plena pel delta de l’Ebre la nit de Sant Jordi en la que van inscriure’s 710 persones que van triar entre el recorregut curt (9,5 Km) i el llarg (15,5 Km). Amb dos itineraris van transcórrer pel terme municipal d’Amposta, al parc natural del delta de l’Ebre al voltant del Poble Nou, la badia dels Alfacs i la llacuna de l’Encanyissada.

Publicat el25/4/2016

El vespre-nit del dia de Sant Jordi va ser la data triada per a fer la desena edició de la Caminada amb lluna plena pel delta de l'Ebre. Els organitzadors, l'Associació Cultural Les Set Piques, veient com anava el ritme d'inscripcions durant la primera setmana van pensar que al 2016 baixaria sensiblement la participació però la darrera setmana la gent es va decidir a passar una nit de Sant Jordi diferent arribant als 710 inscrits. El plantejament era que després d'un matí i tarda plens de llibres i roses, van pensar que caminar de nit al voltant del Poble Nou del Delta una nit de lluna plena seria una magnífica forma d'acabar la jornada del 23 d'abril.

Els dies anteriors a la Caminada, sobretot el dia abans amb un fort però breu ruixat, feien tenir dubtes sobre la climatologia però finalment la previsió es va complir fil per randa. Un matí esplèndid va permetre als organitzadors fer la feina de senyalització del recorregut. A primeres hores de la tarda va començar a bufar una mica el vent, sense arribar a molestar, i el cel es va tapar amb núvols que, malauradament, no van deixar veure massa la lluna fins cap a les onze de la nit quan gairebé ja tothom havia acabat de caminar.

Abans de la sortida es va fer un petit homenatge a Àngel Soldevilla, que l'any passat va morir sobtadament i que havia col·laborat durant anys en l'organització de la Caminada. Quan passaven 20 minuts de les 8 del vespre una traca indicava als participants que ja podien començar a caminar.

Una nit de Sant Jordi diferent caminant pel delta de l’Ebre | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...participants de la 10a Caminada amb lluna plena pel delta de l'Ebre a la sortida del Poble Nou


Després de sortir del Poble Nou van passar a tocar de l'Encanyissada fins a la Pantena, havent creuat la carretera va continuar pel camí del Mig, ara paral·lels a la badia dels Alfacs; es passava de llarg el Poble Nou (lloc de sortida) per arribar al Km 6 al primer avituallament just el lloc on es podia triar seguir el recorregut curt o continuar per a fer el recorregut llarg. L'opció curta va ser la triada per la major part dels participants, els primers dels quals van invertir una hora i mitja, aproximadament, en fer els 9,5 Km del recorregut. Els participants del recorregut llarg, després de l'avituallament van continuar paral·lels a la línia de la badia dels Alfacs deixant a la seva dreta la torre de Sant Joan i creuant la carretera d'Eucaliptus, un tram de camí asfalt els portà al camí de circumval·lació per a entrar al filtre verd al costat de l'Encanyissada fins al mirador de l'Embut on hi havia un altre avituallament, i des d'aquí retrobaven el camí de circumval·lació en direcció a la Casa de Fusta i seguint per la carretera fins al Poble Nou, passant abans pel mirador del Través, cap a les 22 hores després de cobrir els 15,5 Km. Cap a dos quarts de dotze de la nit arribaven els darrers caminants. Ambdós itineraris van transcórrer pel parc natural del delta de l'Ebre pel terme municipal d'Amposta.

Una nit de Sant Jordi diferent caminant pel delta de l’Ebre | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...participants de la 10a Caminada amb lluna plena pel delta de l'Ebre a la sortida del Poble Nou


En finalitzar, els participants a la Caminada tenien un altre avituallament, ubicat a la pista poliesportiva del Poble Nou per a recuperar forces, retrobar-se amb companys de Caminada i per a comentar com havia anat la nit.

A més dels més de 700 participants cal destacar la “rebotiga” de la Caminada formada per 25 persones implicades en l'organització, a més a més de membres de Protecció Civil, Creu Roja, Policia Local d'Amposta i patrocinadors que van posar el seu indispensable gra d'arena perquè tot es desenvolupés satisfactòriament, a jutjar pels comentaris a l'arribar i pels que s'han deixat a les xarxes socials.

Comentaris