Alt Maestat, Humand Land

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#8/12/2022#) AND (caducitat>=#8/12/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

Morella rehabilitarà la Torre Redona

Aquesta actuació es realitzarà amb els Fons Europeus de Desenvolupament Regional FEDER. Les obres de rehabilitació de la Torre Redona començaran en els propers dies

Etiquetes   natura patrimoni, morella, els ports

Publicat el12/9/2018

Morella rehabilitarà la Torre Redona | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


La rehabilitació de la Torre Redona, al conjunt de les muralles de Morella, començarà en els pròxims dies. D'aquesta manera, ahir es va celebrar una reunió a l'ajuntament de la ciutat en la qual van participar l'alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, el regidor d'Obres, Amadeu Bordàs, la regidora de Cultura, Rocío Querol, el Director d'Obra, Vicente Dualde, i altres tècnics d'aquest projecte.

Aquesta obra té un pressupost de 160.000 euros i es realitzarà amb una ajuda dels Fons Europeus de Desenvolupament Regional FEDER de 66.000 euros. La Torre Redona està situada al costat de la Porta de Sant Miquel i la seua recuperació suposa l'ampliació del passeig de ronda des de la Torre Redona fins a la Porta de la Nevera.

Així, l'alcalde de Morella ha destacat que “la recuperació d'aquesta torre és molt important per al manteniment del conjunt del patrimoni arquitectònic de la ciutat”. A més, l'edil ha explicat que “l'actuació sobre la Torre Redona també destaca per l'ampliació del passeig de ronda que es pot visitar, ja que comunicarà aquesta amb les Torres de Sant Miquel i fins al portal de la Nevera, un dels principals atractius turístics de la ciutat”. Finalment, Ripollés ha recordat que “s'estan acabant els treballs a l'interior de la Torre del Racó i també volem rehabilitar altres torres com la de La Pardala o la de Sant Francesc”.


Rehabilitació de la Torre del Racó

La Torre del Racó ha vist la seua rehabilitació en els últims mesos i el passat 30 de juliol van acabar de desmuntar la bastida que permetia realitzar els treballs de recuperació estructural. Així, durant aquest mes de setembre es realitzaran els últims treballs en la part interior de la torre.

La Torre del Racó està situada a l'entrada principal de Morella al costat de les Torres de Sant Miquel. Aquesta torre es va veure greument afectada per les pluges del 2015 quan va sortir una gran escletxa, la qual feia perillar l'estructura. Des d'aquest moment es va instal·lar una bastida d'emergència que subjecta l'estructura de la torre per a no caure. Així, els treballs realitzats durant aquest 2018 han permés recuperar l'estabilitat de la torre, així com buidar l'interior de la mateixa i netejar tota l'estructura.


Foto: Ajuntament de MorellaElliptiGO- Córrer sense impacte. Deltacleta, distribuïdor oficial a Catalunya d’ElliptiGO