Càmping Ampolla Playa. Relax i diversió al Delta de l´Ebre

CAT | ES

El Molí de Sotorres, pau, tranquil·litat i bellesa a Horta de Sant Joan

Publicat el5/8/2016

El Molí de Sotorres, pau, tranquil·litat i bellesa a Horta de Sant Joan | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...


T'agradaria passar uns dies en plena natura, gaudint d'un entorn idíl·lic i tranquil?

Has de conéixer el Molí de Sotorres, a 7 km d'Horta de Sant Joan, al cor mateix del Parc Natural dels Ports.

El Molí de Sotorres és un antic molí fariner. La primera construcció data segle XII i la segona, del segle XVIII. El seu nom, Sotorres, és degut al propietari que el va adquirir en temps de la desamortització. El molí va estar en funcionament fins als anys 40 del segle passat, quan es va abandonar el seu ús com a molí amb rodes de pedra per la poca renda que proporcionava.

L'edifici i el seu entorn es van anant deteriorant i degradant a poc a poc fins a l'any 1988, any en què va ser adquirit pels actuals propietaris, que van començar una restauració molt acurada, tant de la casa com de l'espai que l'envolta, conservant els elements propis en bon estat i substituint els altres amb els mateixos materials nobles que li donen a la casa aquest caràcter tan rústic i confortable a la vegada.

Al costat mateix de la casa hi ha una bassa natural i un salt d'aigua que baixa de la muntanya i que, antigament, feia funcionar el molí.

El Molí de Sotorres, que s'abasteix d'energia alternativa, té una capacitat per a 8 persones. Des de l'exterior es pot accedir a un nivell intermedi on hi ha una àmplia sala que integra la cuina, el menjador i la sala d'estar, amb una gran llar de foc; un bany i dues habitacions de dues places cada una, tot amb finestra exterior.

Des d'aquesta planta s'accedeix a un nivell superior on es troba una sala d'estar, un bany complet, dos habitacions de dos places i una magnífica vista al salt.

A la planta inferior hi ha un únic espai que correspon a l'antiga sala per moldre i on actualment espoden veure restaurats els mecanismes de l'antic molí fariner. S'ha habilitat l'estança amb una taula llarga i una barbacoa gran, ideal per carn a la brasa i paelles, un taulell de cuina i un petit lavabo.

A més de gaudir de la tranquil·litat i la pau que ens ofereixen els molts racons que trobarem al voltant de la casa, a l'estiu ens podrem banyar al riu o a la bassa natural. És el lloc ideal per a fer sortides de senderisme i explorar els Ports. I si us agraden les emocions fortes trobareu un dels millors indrets per a practicar barranquisme a Catalunya.

El Molí de Sotorres, pau, tranquil·litat i bellesa a Horta de Sant Joan.


El Molí de Sotorres, pau, tranquil·litat i bellesa a Horta de Sant Joan | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...


Comentaris