Pics Mont Caro. Especialistes de la muntanya

CAT | ES

El llaüt Lo Roget potencia els actius naturals i turístics d'Ascó navegant per l'Ebre

Com a novetat d’enguany, s’ha posat en marxa un servei de visites ornitològiques que es realitzen des del llaüt

Publicat el27/8/2018

El llaüt Lo Roget potencia els actius naturals i turístics d’Ascó navegant per l’Ebre | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... El preu de cada viatge amb el llaüt Lo Roget és de 3 euros


Ascó continua posant en valor tot el seus actius patrimonials i turístics oferint nous atractius per gaudir del paisatge i de la natura del municipi sobretot durant l'estiu, època de l'any que es disposa de més temps i es fan més activitats al carrer. Una de les accions que s'ofereix, des del passat 27 de juliol i fins el 15 de setembre, és navegar pel riu Ebre fins a l'embarcador de Vinebre a bord del llaüt Lo Roget.

Els trajectes amb aquesta rèplica moderna de les embarcacions tradicionals de l'Ebre tenen una durada d'uns 15 minuts i són una aposta per potenciar les activitats fluvials al riu Ebre, alhora que es promociona el municipi i tots els seus paratges, monuments i llocs amb un interès particular.

Enguany, i com a novetat, al llarg de l'estiu s'ha posat en marxa un servei de visites ornitològiques que es realitzen des del llaüt. Les visites les condueixen biòlegs de la Reserva Natural de Sebes de Flix que porten material d'observació com prismàtics i telescopis. Els biòlegs també expliquen quina és la fauna, la flora i l'ecosistema fluvial des de dins el riu. El fet que la visita es faci des del riu aporta un valor afegit al turisme ornitològic o de natura de la Ribera d'Ebre que s'acostuma a concentrar a la Reserva Natural de Sebes.

La cabuda a Lo Roget és de 51 persones i navegarà tots els caps de setmana, des de divendres a la tarda fins diumenge al migdia. L'Ajuntament també ofereix la possibilitat que es puguin realitzar viatges privats fins a cobrir la capacitat màxima del vaixell.

Les travessies amb Lo Roget es poden combinar amb un passeig a través del Camí de les Illes, un pas que forma part del GR 99 i que enllaça la passarel·la del pont de la C-12 amb el terme municipal de Vinebre. Les obres d'adequació d'aquest camí, acabades a finals del mes de juliol, s'han realitzat amb les mateixes característiques constructives i de disseny que el traçat ja existent del terme municipal de Vinebre i formen part d'un conjunt d'actuacions encaminades a promocionar el marge esquerre del riu.

El preus públics que s'han acordat són de 3 euros cada viatge. Cal remarcar que els nens fins als 11 anys no paguen res.


Foto Ajuntament d'Ascó

Comentaris