Camarles, lo balcó del Delta de l´Ebre

CAT | ES

Lluisma Mas i Sandra Burgués guanyen la cursa per muntanya més veterana de les Terres de l’Ebre

La 17a edició de la Cursa de la UEC Tortosa es va celebrar aquest passat diumenge amb la participació d´uns 200 corredors entre les diferents categories de la prova

Publicat el30/5/2017

Lluisma Mas i Sandra Burgués guanyen la cursa per muntanya més veterana de les Terres de l’Ebre | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... Els guanyadors de la 17a Cursa de la UEC Tortosa, Lluisma Mas i Sandra Burgués


La UEC Tortosa va celebrar aquest passat diumenge la seua cursa per muntanya, que arribava enguany ja a la 17a edició. La prova es va disputar en diferents modalitats: l’absoluta (23 km i 1.100 md+) i les categories júnior (18 km i 900 md+) i cadet (9,2 km i 380 md+). Marxa curta (recorregut de la cursa cadet) i llarga (recorregut de la cursa júnior), per a què tothom hi pogués participar. El tret de sortida es va donar a les nou del matí des de la zona esportiva del barri de Sant Llàtzer (Parc dels Països Catalans)

La cursa absoluta i la júnior van compartir gran part del recorregut. Van començar amb una petita pujada al d’Abaria, per iniciar el sender que ens durà a la zona de la Maiadeta, on se situava el primer dels avituallaments. Els corredors van continuar en ascens passant per Coll redó i per la Creu, el punt més alt de la cursa. A l’ermita del Coll de l’Alba es trobava el segon dels avituallaments. Amb diverses pujades i baixades els corredors van passar per Rocacorba i el Gr-192. En aquest punt, els júniors van deixar el recorregut per anar directament al Lligallo de Vinaixarop.

Els de l’absoluta van seguir per pista fins a l’entrada del sender de l’Ardiaca on van tornar a pujar pels Colls de Santa Caterina i el Lligallo de Vinaixarop. A partir d’aquí es tornava a compartir recorregut. El sender de la Platja es va fer de pujada. Abans de baixar pel sender dels lliris i passar per la Pedrera de la Cinta, els corredors van poder recuperar una mica de forces al cinquè dels avituallaments. Restava només un tros de sender per les coves fins a arribar al punt de sortida.


Lluisma Mas i Sandra Burgués guanyen la cursa per muntanya més veterana de les Terres de l’Ebre | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... Participants de la Cursa


El líder del Circuit, Lluisma Mas, va cumplir amb els pronòstics i va encapçalar la cursa durant tot el recorregut, arribant a la línia de meta amb un temps de 2:04:42. Pau Vila ho feia quasi sis minuts després i en tercer lloc arribava Víctor Mestre. La del Borges Trail, Sandra Burgués, es va imposar amb un crono de 2:234:52, per davant de l’actual líder del Circuit, Eva Cristina Llobat i Heura Piñol.

La nota negativa de la jornada va ser la constatació per part de l’organització, que s’havien tret de forma deliberada cintes marcadores a la zona baixa del recorregut, el que va provocar que alguns corredors i marxadors fessin alguns quilòmetres de més. Tan aviat es va conèixer el fet, l’organització va mirar de corregir-ho el més ràpid que va poder.

 Ara, cal esperar fins el dissabte 17 de juny per a la pròxima prova, el IX Duextrem, Lo Coll Llarg, que començarà a les 18.30 h a la finca Temps de Terra d’Amposta.


Lluisma Mas i Sandra Burgués guanyen la cursa per muntanya més veterana de les Terres de l’Ebre | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... En primer pla, l’actual líder del Circuit, Eva Cris Llobat, seguida de l’Heura Piñol


Classificacions cursa absoluta homes

Posició Nom Dorsal Categoria Club Temps
1 Lluisma Mas Cáceres (58) SM Club BTT Montbike Amposta 2:04:42
2 Pau Vila Fabra (95) SM Ass. Alumnes i Ex-alumnes Escola de Treball de Valls 2:10:21
3 Víctor Mestre Miró (60) VM Club Atletisme Terres de l'Ebre 2:10:52

Classificacions cursa absoluta dones

Posició Nom Dorsal Categoria Club Temps
1 Sandra Burgués Llaó (12) SF Ass. Alumnes i Ex-alumnes Escola de Treball de Valls 2:34:52
2 Eva Cristina Llobat i Garcia (49) SF Club BTT Montbike Amposta 2:49:22
3 Heura Piñol Granadino (68) S23F Associació Excursionista La Picossa 2:51:57

Classificacions cursa júnior homes

Posició Nom Dorsal Categoria Club Temps
1 Jaume Espuis (301) JM Associació Esportiva Cara Nord 2:01:09
2 Francesc Barrena Samper (300) JM Associació Esportiva Cara Nord 2:23:36

Classificacions cursa júnior dones

Posició Nom Dorsal Categoria Club Temps
1 Bàrbara López Antó (303) JF UEC Tortosa 3:10:03
2 Maria Rufi Castell (77) JF - 3:24:04

Classificacions cursa cadet homes

Posició Nom Dorsal Categoria Club Temps
1 Èric Lletí Bertomeu (1404) CADM Club BTT Montbike Amposta 55:08:00
2 Ian Cebador (1401) CADM - 1:01:39
3 Gerard Garcia Rey (1403) CADM Club BTT Montbike Amposta 1:06:54

Classificacions cursa cadet dones
Posició Nom Dorsal Categoria Club Temps
1 Aida Accensi Pellisa (1400) CADF Club Atletisme Terres de l’Ebre 1:08:06
2 Anna Ferré Navarro (1402) CADF Club BTT Montbike Amposta 1:08:11

 

Galeria de fotos 17a Cursa de la UEC Tortosa 28/5/2017 - Facebook

Comentaris