Benifallet, un paisatge que enamora

CAT | ES

Les Terres de l'Ebre se sumen a la campanya Benvinguts a Pagès

Serà aquest cap de setmana quan diverses explotacions agrícoles i ramaderes obriran les seues portes als visitants. A la campanya s’han sumat restaurants i allotjaments i s’han programat activitats complementàries

Publicat el31/5/2017

Les Terres de l’Ebre se sumen a la campanya Benvinguts a Pagès | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... Benvinguts a pagès arriba a la segona edició


Aquest pròxim 3 i 4 de juny arriba la segona edició de Benvinguts a pagès, un cap de setmana en el que explotacions de tot Catalunya obriran les portes de casa seva per ensenyar-nos els seus camps, els seus ramats, les seves barques i els seus obradors. Una oportunitat única per redescobrir el lloc on neix tot allò que mengem i conèixer de prop les persones que es cuiden de produir els aliments que ens arriben a casa.

A més, aquest any Benvinguts a Pagès va de la mà d'un excel·lent soci, la Setmana Bio, coincidint al cap de setmana i allargant-se, la Setmana Bio, fins al 9 de juny.

Cases de pagès, granges, obradors i pescadors obriran portes perquè les famílies puguin visitar-los i conèixer-los de forma gratuïta. Però Benvinguts a Pagès és molt més: restaurants de tota Catalunya oferiran un menú especial amb producte de temporada i de proximitat; allotjaments faran ofertes especials i s'oferiran un munt d'activitats complementàries relacionades amb la terra, el producte i la natura.

Benvinguts a Pagès a les Terres de l’Ebre

A les Terres de l'Ebre, vint explotacions agrícoles i ramaderes obriran les seues portes als visitants durant tot el cap de setmana: una al Montsià, vuit al Baix Ebre, cinc a la Terra Alta i sis a la Ribera d'Ebre.

A més dels productors agrícoles, s'han afegit a la campanya dinou restaurants i vint-i-dos allotjaments. Els restaurants oferiran menús amb especialitats locals i elaborats amb productes de proximitat. Els establiments que, a més, s'hagin afegit a la Setmana Bio, oferiran un menú específic on hi haurà, com a mínim, productes de tres productors locals i un dels quals, com a mínim, haurà de ser ecològic.

Per completar l'oferta turística, s'han organitzat arreu de les quatre comarques ebrenques diferents activitats complementàries amb l'objectiu de donar valor al territori, a la seva producció agroalimentària, als productes locals i a la seva cuina, incrementant i millorant l'experiència turística del visitant. 

Tallers, tast d'olis i vins, visites a centres d'interpretació i cellers, rutes, activitats al riu, festes tradicionals com la de la plantada de l'arròs, són algunes de les activitats entre les quals podran triar els visitants, tan vinguts de fora de les Terres de l'Ebre com la pròpia gent del territori.

Benvingut a pagès és una iniciativa de la Generalitat, amb la col·laboració del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació -a través de Prodeca-, del Departament d'Empresa i Coneixement -a través de l'Agència Catalana de Turisme- i de la Fundació Alícia.

Podeu consultar tota la informació de Benvinguts a Pagès en aquest enllaç.

Comentaris