DeltaBirding Festival 2019. Del 20 al 22 de setembre

CAT | ES

Les Jornades Europees de Patrimoni se centraran enguany amb els arbres amb història

S’han programat 33 activitats que es faran durant els mesos de setembre, octubre i novembre, pràcticament a tots els municipis de la Mancomunitat, i 6 de les quals estan organitzades per Terres de Cruïlla (que agrupa a diversos Centres d’Estudi de la zona).

Publicat el29/8/2016

Les Jornades Europees de Patrimoni se centraran enguany amb els arbres amb història | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...Per tercer any consecutiu, la Mancomunitat Taula del Sénia amb la col·laboració dels Ajuntaments, i enguany també de Terres de Cruïlla (que agrupa diversos Centres d'Estudis de la zona), participa en les JORNADES EUROPEES DE PATRIMONI (JEP'2016) que promou el Consell d'Europa entre els seus 47 estats membres.

L'any 2014 el tema escollit era Patrimoni natural i la Mancomunitat i alguns Ajuntaments van preparar 7 activitats relacionades amb els camins i els museus naturals d'oliveres mil·lenàries en les que van participar un total de 170 persones.

Per a l'any 2015 el tema va ser el Patrimoni industrial i junts la Mancomunitat, els Ajuntaments i algunes Entitats van organitzar 22 activitats relacionades amb aquest patrimoni, augmentant sensiblement la participació fins a 671 persones.

Per a enguany el Consell d'Europa ha proposat sobre la Convenció de Faro “Una comunitat patrimonial es compon de persones que atorguen valor a aspectes del patrimoni cultural, que volen mantenir i transmetre a les generacions futures” i, per això, s'ha triat com a tema Patrimoni de tothom: arbres amb història. A més de la Mancomunitat, Ajuntaments i Entitats, havent parlat amb Terres de Cruïlla (que agrupa Centres d'Estudi que organitzen també itineraris culturals) s'ha decidit integrar les activitats que fan ells, dintre dels pobles i terminis fixats, al Programa conjunt de tots. Per tot això les activitats han augmentat fins a 33, hi participen pràcticament tots els Ajuntaments i, a més de Terres de Cruïlla, hi ha 10 Entitats culturals i esportives de tot el Territori Sénia.

Partint dels arbres en el seu sentit més ampli, les activitats són molt variades: itineraris a peu (però també en cotxe i en bicicleta) per paisatges i arbres monumentals de totes les espècies, passejades poètic-musicals, o fotogràfiques, o retrobant els misteris, la màgia, les llegendes..., també alguna xerrada, taller didàctic infantil, etc., però destacant en conjunt la importància dels arbres com a valor patrimonial lligat a la història d'una comunitat, participant de la seua conservació per a futures generacions.


Llista d'activitats programes a les Jornades Europees de Patrimoni (JEP'2016)


Les Jornades Europees de Patrimoni se centraran enguany amb els arbres amb història | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...

Comentaris