El tren de Bot Lo Sarmentero. Bar-cafeteria, Punt d´informació turística. Antiga Estació de Bot (Terra Alta)

CAT | ES

La Setmana de la Natura comptarà amb més de 200 activitats a Catalunya, 9 d'elles a les Terres de l'Ebre

Se celebrarà del 27 de maig al 5 de juny i amb el lema “Viu la Terra!”, és un moment de l’any per prendre consciència de la necessitat de conservar el medi ambient i el nostre patrimoni natural. A les Terres de l’Ebre s’han programat 9 activitats.

Publicat el18/5/2016

La Setmana de la Natura comptarà amb més de 200 activitats a Catalunya, 9 d’elles a les Terres de l’Ebre | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...Amb el lema “Viu la Terra!”, la Setmana de la Natura, que tindrà lloc del 27 de maig al 5 de juny de 2016, és un moment de l'any per prendre consciència de la necessitat de conservar el medi ambient i el nostre patrimoni natural. És un esdeveniment per celebrar la natura, implicar-se en la seva conservació i donar a conèixer l'acció de les persones i de les entitats ambientals per construir un país més sostenible.

Comptarà amb més de 200 activitats per als més joves i fins als més grans, organitzades per més de 150 entitats ambientals i entitats a tot Catalunya: excursions, tallers, visites guiades, activitats familiars, exposicions, activitats infantils, sortides de camp…

Per participar només cal entrar a www.setmananatura.cat i consultar el mapa d'activitats. Hi trobareu activitats per conèixer la màgia dels arbres al Parc Natural del Cadí, participar en un inventari d'orquídies de la comarca d'Osona, en una jornada de voluntariat ambiental al Delta de l'Ebre, sumar-te a una bicicletada resseguint el Ter, restaurar un camí de pedra seca al Cap de Creus, aprendre sobre les tortugues marines que visiten les nostres platges o recuperar una font abandonada!

En concret, a les Terres de l'Ebre s'han programat 9 activitats:

La Setmana de la Natura és una iniciativa conjunta de la Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC) i la Xarxa de Custòdia del Territori (XCT). La XVAC i la XCT són dues xarxes d'entitats sense ànim de lucre i de referència en el món de la conservació de la natura i del voluntariat ambiental a Catalunya, i compten amb el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i l'Obra Social “la Caixa”.


El 5 de juny, Dia Mundial del Medi Ambient, s'engega la campanya “Recuperem 50 fonts!”.

La Setmana de la Natura comptarà amb més de 200 activitats a Catalunya, 9 d’elles a les Terres de l’Ebre | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...En motiu del Dia Mundial del Medi Ambient, s'iniciarà la campanya “Recuperem 50 fonts!”, amb l'objectiu de naturalitzar i socialitzar aquests petits ecosistemes d'aigua dolça que agrupen persones al seu voltant.

L'objectiu de la campanya és posar en valor les fonts naturals com a element d'unió entre natura i societat, com a punt d'aigua i ecosistema viu, però també com a punt de trobada i part del patrimoni cultural local.


Comentaris