Challenge Cycling Terres de l’Ebre

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#9/16/2021#) AND (caducitat>=#9/16/2021# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

La Reserva Natural de Sebes anella els polls de cigonya blanca nascuts enguany

La colònia de cria de cigonya blanca de Sebes és l’única de la demarcació de Tarragona i d’ençà que es van alliberar els primers exemplars l’any 2003

Etiquetes   natura patrimoni, ribera ebre, reserva natural sebes

Publicat el8/6/2018

La Reserva Natural de Sebes anella els polls de cigonya blanca nascuts enguany | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... Enguany hi ha 14 parelles que han ocupat els nius o construït algun de nou


Ahir dijous dia 7 de juny tècnics de la Reserva Natural de Sebes, a Flix, van procedir a l'anellament dels polls de cigonya blanca nascuts enguany a la colònia de cria d'aquest espai natural. D'ençà els inicis del projecte de reintroducció, impulsat per l'antiga Fundació Territori i Paisatge, cada any s'anellen els polls nascuts just abans que comencin a volar i saltin dels nius. Se'ls hi posen dos anelles, una de metàl·lica en una pota i l'altra de plàstic a l'altra amb uns dígits fàcilment llegibles amb l'ajut de prismàtics o telescopis. D'aquesta forma, qualsevol persona que les pugui observar pot donar les dades de la seva ubicació, tant durant l'època de migració com durant el període de cria.

La colònia de cria de cigonya blanca de Sebes és l'única de la demarcació de Tarragona i d'ençà que es van alliberar els primers exemplars l'any 2003, ha anat ocupant arbres de ribera vora els aiguamolls de Sebes i alguns dels nius artificials que se'ls hi van posar, com el que hi ha a l'EDAR de Flix. Enguany hi ha 14 parelles que han ocupat els nius o construït algun de nou. De fet, la seva població es manté estable en els darrers anys i oscil·la entre les 12-14 parelles ubicades sempre a la zona de Sebes i meandre de Flix. Enguany, com a dada interessant sembla que una parella està intentant construir el niu en una xemeneia d'una antiga fàbrica a la població de Móra d'Ebre.

L'anellament dels polls es va dur a terme amb l'ajut d'una grua amb cistella facilitades per l'empresa RUBATEC, gestora de l'EDAR de Flix i amb la col·laboració de l'ACA.

Enguany a la jornada d'anellament hi van participar els alumnes del col·legi Puig de les Cadiretes de Llagostera, que van gaudir d'una activitat única i en la que varen aprendre molt sobre la vida de les cigonyes.

La jornada fou seguida amb molta atenció mediàtica per diferents mitjans, que van ser atesos pels dos biòleges de la reserva, Santiago Bateman i Arnau Pou i pel president del Grup de Natura Freixe, Josep Manel Albiac.


La Reserva Natural de Sebes anella els polls de cigonya blanca nascuts enguany | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... La població es manté estable en els darrers anys i oscil·la entre les 12-14 parelles