Tuga Active Wear
Benifallet, un paisatge que enamora

CAT | ES

La Rąpita presenta una nova edició de la Ruta del Tast amb tapes salades, dolces i cņctels

Serą durant dos caps de setmana consecutius, del 8 a l’11 i del 15 al 18 de juny quan a la Rąpita es podrą gaudir d’aquesta ruta gastronņmica

Publicat el31/5/2017

La Rąpita presenta una nova edició de la Ruta del Tast amb tapes salades, dolces i cņctels | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l Moment de la presentació de la 9a edició de la Ruta del Tast

Els caps de setmana del 8 a l'11 i del 15 al 18 de juny, la Rąpita celebrarą una nova edició de la Ruta del Tast, un recorregut gastronņmic per diferents establiments de la població, que inclou tres modalitats de degustacions: el tast de la tapa, el tast dolē, i el tast cņctel. Hi participaran bars, pastisseries i cocteleries, que donaran a degustar 24 tapes salades, 7 tapes dolces i 9 cņctels. En el cas de les tapes, el seu cost serą de 3 euros amb consumició inclosa, mentre que el cņctel tindrą un preu de 4 euros. Els horaris d'aquest recorregut gastronņmic seran de les 17h a les 20 hores, en el cas de la tapa dolēa; de 19h a 22.30h, en la tapa salada; i de 23h a 1 de la matinada, en el cņctel. La ruta tindrą lloc de dijous a diumenge del 8 a l'11 de juny i del 15 al 18. A més, els divendres 9 i 16 de juny es podrą fer la ruta teatralitzada, acompanyats del grup de teatre local Xip-Xap.

Tot plegat ha estat presentat aquest matķ en roda de premsa a l'espai de l'Església Nova, on els diferents establiments participants, un total de 40, han portat una mostra de les seues creacions: cresta de bacallą amb llagostins; ravioli de “chilli crab” amb salsa barbacoa acompanyat de xurro salat; medallons de filet d'ibčric amb salsa de ceps, ceba caramelitzada i cruixent de formatges; hummus del Delta amb all negre i oli de trufa; i bacallą amb pesto de salicņrnia, entre d'altres. Aquestes tapes salades es podran degustar conjuntament amb tapes dolces i cņctels tant variats com la imaginació dels seus creadors els ha permčs.

Segons la regidora de Turisme, Rosa Anglčs, la idea és “que tothom qui ho vulgui pugui fer un peregrinatge gastronņmic per la Rąpita, que arrenca a les 5 de tarda amb les tapes dolces, continua a partir de les 19 hores amb les tapes salades i s'arrodoneix per la nit amb un cņctel”. A més, i com a complement, l'Estació Nąutica de Sant Carles de la Rąpita oferirą tres paquets de ‘gastro-natura', que combinen les degustacions amb allotjament i activitats de turisme actiu pel Delta de l'Ebre.

Per la seva banda, l'alcalde de la Rąpita, Josep Caparrós, ha destacat “l'esforē i la il·lusió que hi ha dipositat darrera de cada degustació per fer possible el que s'ha convertit en l'esdeveniment gastronņmic que aglutina més empresaris, ja que a part dels quaranta establiments que participen en la ruta, cal afegir-hi els empresaris de l'Estació Nąutica que col·laboren en els paquets turķstics confeccionats per a l'ocasió”. En aquest sentit, Caparrós ha volgut agrair “la feina constant que es fa des de la regidoria de Turisme i el sector privat per organitzar diferents esdeveniments al llarg de l'any que generen un impacte econņmic positiu al conjunt del municipi”.

Els visitants de la Ruta del Tast podran votar la “tapa més popular” a través del hastag “ruta del tast 2017” i participar, aixķ, en un concurs de fotografia a Instagram.


La Rąpita presenta una nova edició de la Ruta del Tast amb tapes salades, dolces i cņctels | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l