El tren de Bot Lo Sarmentero. Bar-cafeteria, Punt d´informació turística. Antiga Estació de Bot (Terra Alta)

CAT | ES

La Ràpita presenta una nova edició de la Ruta del Tast amb tapes salades, dolces i còctels

Serà durant dos caps de setmana consecutius, del 8 a l’11 i del 15 al 18 de juny quan a la Ràpita es podrà gaudir d’aquesta ruta gastronòmica

Publicat el31/5/2017

La Ràpita presenta una nova edició de la Ruta del Tast amb tapes salades, dolces i còctels | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... Moment de la presentació de la 9a edició de la Ruta del Tast

Els caps de setmana del 8 a l'11 i del 15 al 18 de juny, la Ràpita celebrarà una nova edició de la Ruta del Tast, un recorregut gastronòmic per diferents establiments de la població, que inclou tres modalitats de degustacions: el tast de la tapa, el tast dolç, i el tast còctel. Hi participaran bars, pastisseries i cocteleries, que donaran a degustar 24 tapes salades, 7 tapes dolces i 9 còctels. En el cas de les tapes, el seu cost serà de 3 euros amb consumició inclosa, mentre que el còctel tindrà un preu de 4 euros. Els horaris d'aquest recorregut gastronòmic seran de les 17h a les 20 hores, en el cas de la tapa dolça; de 19h a 22.30h, en la tapa salada; i de 23h a 1 de la matinada, en el còctel. La ruta tindrà lloc de dijous a diumenge del 8 a l'11 de juny i del 15 al 18. A més, els divendres 9 i 16 de juny es podrà fer la ruta teatralitzada, acompanyats del grup de teatre local Xip-Xap.

Tot plegat ha estat presentat aquest matí en roda de premsa a l'espai de l'Església Nova, on els diferents establiments participants, un total de 40, han portat una mostra de les seues creacions: cresta de bacallà amb llagostins; ravioli de “chilli crab” amb salsa barbacoa acompanyat de xurro salat; medallons de filet d'ibèric amb salsa de ceps, ceba caramelitzada i cruixent de formatges; hummus del Delta amb all negre i oli de trufa; i bacallà amb pesto de salicòrnia, entre d'altres. Aquestes tapes salades es podran degustar conjuntament amb tapes dolces i còctels tant variats com la imaginació dels seus creadors els ha permès.

Segons la regidora de Turisme, Rosa Anglès, la idea és “que tothom qui ho vulgui pugui fer un peregrinatge gastronòmic per la Ràpita, que arrenca a les 5 de tarda amb les tapes dolces, continua a partir de les 19 hores amb les tapes salades i s'arrodoneix per la nit amb un còctel”. A més, i com a complement, l'Estació Nàutica de Sant Carles de la Ràpita oferirà tres paquets de ‘gastro-natura', que combinen les degustacions amb allotjament i activitats de turisme actiu pel Delta de l’Ebre.

Per la seva banda, l'alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, ha destacat “l'esforç i la il·lusió que hi ha dipositat darrera de cada degustació per fer possible el que s'ha convertit en l'esdeveniment gastronòmic que aglutina més empresaris, ja que a part dels quaranta establiments que participen en la ruta, cal afegir-hi els empresaris de l'Estació Nàutica que col·laboren en els paquets turístics confeccionats per a l'ocasió”. En aquest sentit, Caparrós ha volgut agrair “la feina constant que es fa des de la regidoria de Turisme i el sector privat per organitzar diferents esdeveniments al llarg de l'any que generen un impacte econòmic positiu al conjunt del municipi”.

Els visitants de la Ruta del Tast podran votar la “tapa més popular” a través del hastag “ruta del tast 2017” i participar, així, en un concurs de fotografia a Instagram.


La Ràpita presenta una nova edició de la Ruta del Tast amb tapes salades, dolces i còctels | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...

Comentaris