Tuga Active Wear

CAT | ES

La Ràpita organitza la Festa del Mar i el Marina Day per mostrar les potencialitats de la badia dels Alfacs

Se celebrarà l’11 i 12 de juny i serà una festa transversal que involucra empreses nàutiques, productors, comerç i gastronomia i que permet desplegar un ventall de més de 25 activitats relacionades amb el turisme nàutic.

Publicat el1/6/2016

La Ràpita organitza la Festa del Mar i el Marina Day per mostrar les potencialitats de la badia dels Alfacs | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...


Una festa transversal, que involucra empreses nàutiques, productors, comerç i gastronomia i que permet desplegar un ventall de més de 25 activitats relacionades amb el turisme nàutic.

Aquesta és la potencialitat de la Festa del Mar i el Marina Day que organitza l'Estació Nàutica La Ràpita-Delta de l'Ebre, amb el suport de l'Ajuntament de la Ràpita, i que tindrà lloc a la població el cap de setmana de l'11 i el 12 de juny. Avui s'ha fet la presentació a la Marina La Ràpita, un dels dos centres de la festa, junt a la platja de Garbí.

La Ràpita organitza la Festa del Mar i el Marina Day per mostrar les potencialitats de la badia dels Alfacs | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...La proposta inclourà activitats nàutiques, gastronòmiques i culturals com ara vela lleugera, windsurf, paddle surf, caiac i kitesurf, també una mostra de comerç local, degustació popular de musclos i mostra gastronòmica. Com a novetats, s'oferirà una activitat de cable esquí, batejos de submarinisme, xerrades nàutiques i tallers. Les propostes es concentraran dissabte majoritàriament a Sant Carles Marina, coincidint amb el Marina Day, amb tot un seguit d'activitats gratuïtes que es desenvoluparan de 10 a 14 hores. El Col·lectiu de Cuina oferirà també degustacions gastronòmiques maridades amb vins de la Terra Alta per 5 euros. Diumenge, la platja de Garbí i el passeig marítim seran els eixos de la Festa del Mar, i allí s'hi ubicarà també la Mostra de Comerç Local Shopping.

Joan Barberà, president de l'Associació Estació Nàutica La Ràpita-Delta de l'Ebre, ha explicat que es tracta de mostrar tot el potencial que la badia dels Alfacs pot oferir. En aquest sentit ha remarcat que “en definitiva el que pretenem és posar en valor la badia dels Alfacs, posar damunt la taula que els seus recursos i potencialitats i ho fem mitjançant dos esdeveniments, la Festa del Mar i el Marina Day, que és una proposta que està agafant molta rellevància arreu del món amb la idea de donar el toc de sortida a l'estiu”. Barberà ha remarcat que “cada vegada més té més força el mar com a espai d'oci i aquesta és una oportunitat per demostrar-ho, posant davant la badia tots els recursos dels associats a l'Estació Nàutica, també del Col·lectiu de Cuina, de la Unió de Comerç i dels productors de musclos i marisc”.

L'alcalde, Josep Caparrós ha posat en valor la Festa del Mar com un exemple de proposta transversal en la línia del que ha de ser La Ràpita i la badia dels Alfacs en un futur proper. Es tracta, ha afirmat, d'una aposta estratègica pel turisme transversal: “Com a municipi i des dels diferents sectors econòmics hem de treballar cada dia per tal que la Festa del Mar, d'alguna forma, es desenvolupi cada dia, perquè la badia dels Alfacs és un espai exclusiu, que no està enlloc a la Mediterrània, i per tant tenim una joia que hem de saber explotar, respectar i aprofitar per convertir La Ràpita en un referent en el turisme nàutic i en les activitats empresarials vinculades”, ha afirmat.

Per la seva banda, la regidora de Comerç i Turisme, Rosa Anglès, ha posat l'accent en el fet que la Festa del Mar i el Marina Day “aglutinen un gran ventall d'oportunitats per donar a conèixer l'Estació Nàutica, la Marina, la badia i La Ràpita en conjunt per tal d'obrir la temporada proposant a tothom que vingui a gaudir dels productes que ofereix el municipi, amb excel·lents degustacions a preus assequibles i també activitats gratuïtes o a preus molt reduïts pensades per a que estiguin a l'abast del màxim de gent”.

La presentació ha comptat també amb l'assistència de Natàlia Guart, presidenta de la Unió de Comerç Rapitenc; Joan Pons, representant del Col·lectiu de Cuina; Agustí Bertomeu, president de la Unió de Productors, i Miquel Carles, president de la Federació de Productors de Mol·lusc del Delta de l'Ebre.


La Ràpita organitza la Festa del Mar i el Marina Day per mostrar les potencialitats de la badia dels Alfacs | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...L'alcalde de la Ràpita, Joan Caparròs, ha presidit la presentació dels actes de la Festa del Mar

Comentaris