Montsport, via verda, lloguer de bicicletes, activitats multiaventura i barranquisme

CAT | ES

La primera onada de calor de l'estiu

La previsió és que bona part dels municipis de l’interior de les Terres de l’Ebre superaran els 40ºC. La calorada s’allargarà fins al diumenge 5 d’agost

Etiquetes   natura patrimoni, medi ambient, terres ebre

Publicat el30/7/2018

La primera onada de calor de l’estiu | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...


A partir d'aquest dimecres 1 d'agost, Catalunya viurà la primera onada de calor de l'estiu. Les condicions d'estabilitat atmosfèrica, la forta insolació pròpia d'aquestes dates i l'entrada d'aire càlid d'origen africà procedent del sud per la meitat occidental peninsular, provocaran que la calorada duri al menys fins al diumenge 5 d'agost.

La previsió és que bona part dels municipis de l'interior de les Terres de l'Ebre, superaran els 40ºC. De fet, aquest passat dissabte, l'observatori de Vinebre (Ribera d'Ebre) de la xarxa del Servei Meteorològic de Catalunya, va arribar als 40,2ºC, el dia més càlid de l'estiu a Catalunya.

Per altra part, les Terres de l'Ebre són una de les zones de Catalunya amb un risc més alt d'incendi pel dèficit de tres anys seguits de pluges, que s'ha convertit en un dèficit estructural, augmentant la càrrega de combustió, donat que el territori està, tot i les pluges dels darrers mesos, per sota de la mitjana del Principat.

La preocupació principal se centra a les zones de disseminats properes a menys de 500 metres de vegetació forestal, als que s'aconsella com a principal mesura de prevenció la neteja de la vegetació de l'entorn, i sobretot també a les urbanitzacions, on aquests mesos s'acumula un gruix important de població.
Montsport, via verda, lloguer de bicicletes, activitats multiaventura i barranquisme

Comentaris