Els Ports, Ús autŔntic

CAT | ES

La Generalitat renunciarÓ als envasos de plÓstic d'un sol ˙s

Es calcula que al fons de la MediterrÓnia hi ha uns 250.000 milions de petites peces de plÓstic i 500 tones addicionals de residus de plÓstic flotant a la superfÝcie

Etiquetes   natura patrimoni, medi ambient, mediterrania

Publicat el6/6/2018

La Generalitat renunciarÓ als envasos de plÓstic d’un sol ˙s | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...


Es calcula que al fons de la MediterrÓnia hi ha uns 250.000 milions de petites peces de plÓstic i 500 tones addicionals de residus de plÓstic flotant a la superfÝcie. Les Nacions Unides han volgut dedicar el Dia Mundial del Medi Ambient, el 5 de juny, a aquest problema i han instat els governs, la ind˙stria, les comunitats i les persones a unir-se per reduir urgentment la producciˇ i l'˙s excessiu de plÓstics d'un sol ˙s.

Per aquest motiu, la Generalitat de Catalunya deixarÓ de fer servir ampolles de begudes, coberts, plats, gots i bastonets per remenar begudes de plÓstic d'un sol ˙s. Com a alternativa s'utilitzaran prioritÓriament productes reutilitzables o fabricats amb materials compostables, vidre, paper o fusta. Aquesta prohibiciˇ s'aplicarÓ als departaments i ens del sector p˙blic de la Generalitat, tant en els productes d'˙s intern com en els utilitzats en actes p˙blics i actuacions de difusiˇ.

Aquesta proposta es va anunciar ahir amb motiu del Dia del Medi Ambient i s'aprovarÓ durant la pr˛xima reuniˇ del Consell Executiu.

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#9/23/2020#) AND (caducitat>=#9/23/2020# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())