Lo Sirgador, llagut turístic. Activitats al riu Ebre i a la Via Verda
Benifallet, un paisatge que enamora

La Generalitat renunciarà als envasos de plàstic d'un sol ús

Es calcula que al fons de la Mediterrània hi ha uns 250.000 milions de petites peces de plàstic i 500 tones addicionals de residus de plàstic flotant a la superfície

Etiquetes   natura patrimoni, medi ambient, mediterrania

Publicat el6/6/2018

La Generalitat renunciarà als envasos de plàstic d’un sol ús | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l


Es calcula que al fons de la Mediterrània hi ha uns 250.000 milions de petites peces de plàstic i 500 tones addicionals de residus de plàstic flotant a la superfície. Les Nacions Unides han volgut dedicar el Dia Mundial del Medi Ambient, el 5 de juny, a aquest problema i han instat els governs, la indústria, les comunitats i les persones a unir-se per reduir urgentment la producció i l'ús excessiu de plàstics d'un sol ús.

Per aquest motiu, la Generalitat de Catalunya deixarà de fer servir ampolles de begudes, coberts, plats, gots i bastonets per remenar begudes de plàstic d'un sol ús. Com a alternativa s'utilitzaran prioritàriament productes reutilitzables o fabricats amb materials compostables, vidre, paper o fusta. Aquesta prohibició s'aplicarà als departaments i ens del sector públic de la Generalitat, tant en els productes d'ús intern com en els utilitzats en actes públics i actuacions de difusió.

Aquesta proposta es va anunciar ahir amb motiu del Dia del Medi Ambient i s'aprovarà durant la pròxima reunió del Consell Executiu.