TransTerraAlta, una ruta sorprenent

CAT | ES

La Diputació de Tarragona destina 150.000 euros a la lluita contra el mosquit i la mosca negra

Del total de l’ajut, 50.000 euros es destinaran al control de la població de mosquits en els arrossars del Delta de l’Ebre i la resta a la lluita de la mosca negra al riu Ebre

Publicat el25/1/2017

La Diputació de Tarragona destina 150.000 euros a la lluita contra el mosquit i la mosca negra | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... Camps d'arrossars al Delta de l'Ebre | Foto: EbreActiu.cat


La Diputació de Tarragona ha signat un conveni amb el el Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l'Ebre (COPATE) que regula l'aportació de 150.000 euros per sufragar mesures de control de la població del mosquit i la mosca negra.

En concret, la Diputació destina un ajut de 50.000 euros per portar a terme el control de la població de mosquits en els arrossars del Delta de l'Ebre, mitjançant l'aplicació de productes antilarvaris a la zona dels arrossars. El control va dirigit a disminuir bàsicament les poblacions del mosquit Anopheles atroparvus, però també es lluita contra el Culex modestus. La mesura s'estén a l'entorn dels nuclis urbans i urbanitzats del Delta de l'Ebre, en un total de 8.140 ha. Les actuacions es realitzen a les franges de seguretat, d'una amplada d'aproximadament 800 m, depenent de la ubicació concreta del nucli de població que cal preservar. L'àmbit territorial d'aquesta actuació comprèn l'Ampolla, Camarles, l'Aldea, Deltebre, Amposta, Sant Jaume d'Enveja i Sant Carles de la Ràpita.

D'altra banda, la Diputació també aporta 100.000 euros per al control de la mosca negra al riu Ebre, concretament a Flix, Ascó-Garcia, Garcia-gasoducte, gasoducte-Miravet, Miravet-assut de Xerta, assut de Xerta-Bítem, Bítem-Tortosa i Tortosa-Amposta. Aquestes zones de control funcionen des de l'any 2011. Per reforçar la lluita contra la mosca negra es fan treballs a rius, barrancs i séquies naturals com el del Riu Canaletes, el barranc de Paüls, el barranc de la Conca, la séquia dels Reguers, la séquia de Xerta i la xarxa de reg dels arrossars del delta. El control de la mosca negra es porta a terme des de fa més de 10 anys i la metodologia de lluita no ha variat. Amb els controls es fa el seguiment de la població de larves al riu i, segons els seus resultats, es pot decidir la quantitat i la ubicació del tractament. Els mostrejos s'inicien durant el primer semestre de l'any fins a l'octubre.

Comentaris