suma’t al canal whatsapp d’EbreActiu

CAT | ES

La XXII Festa del Renaixement acaba amb una valoració molt positiva

Els espectacles propis i els d´aforament limitat han registrat una elevada ocupació, en la línia de les últimes edicions

Publicat el24/7/2017

La XXII Festa del Renaixement acaba amb una valoració molt positiva | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...Mentre la XXII Festa del Renaixement encarava les seues últimes hores, l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, i el regidor de Festes, Domingo Tomàs, feien una valoració positiva quant a assistència de visitants a la ciutat, afluència de públic als espectacles i absència d’incidents. "Quan tens una concentració de persones tan elevada és molt important acabar la festa sense incidències importants", va apuntar l’alcalde. Els espectacles propis i els d’aforament limitat han registrat una elevada ocupació, en la línia de les últimes edicions, i el públic ha respost favorablement a iniciatives noves com el torneig cavalleresc de les Avançades o les visites nocturnes a la Catedral, que han omplert tots els passis.

L’alcalde va voler destacar una vegada més la implicació ciutadana, d’entitats i colles de cultura popular com a element clau perquè la Festa del Renaixement torni a ser un èxit. Bel va introduir la sostenibilitat econòmica com a variable per reforçar aquesta idea. "Estem fent una Festa del Renaixement amb una aportació econòmica de l’Ajuntament que és una quarta part de la que es destinava l’any 2006. I això ha estat possible gràcies a un ús molt eficient dels recursos i a l’entrada de companyies de casa. Abans -ha afegit Bel- la Festa es feia amb grups de fora. Ara ho fem amb grups de fora i grups de casa, i això permet fer gran la festa, fer-la sostenible i donar a conèixer les companyies que han crescut al voltant de la Festa del Renaixement i que són requerides per altres celebracions de recreació històrica d’altres ciutats."

El regidor de Festes va valorar l’important volum de públic per tots els espais de la Festa i durant tot el dia. "Un dels objectius d'enguany era explicar que les activitats tenen lloc durant el matí, la tarda i la nit." L’origen del públic continua sent força heterogeni, amb un elevat percentatge de visitants nacionals, però amb presència cada vegada més d’estrangers. Ahir diumenge, per exemple, un turoperador de Barcelona va enviar a Tortosa dos autobusos amb ciutadans de nacionalitat xinesa.


La XXII Festa del Renaixement acaba amb una valoració molt positiva | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...

Comentaris