TransTerraAlta, una ruta sorprenent

CAT | ES

Les Jornades Gastronòmiques del Corder de la Terra Alta, en marxa

Durant tot el mes de març, els aficionats a la bona taula podran degustar els menús on el corder serà el plat principal, que aniran obligatòriament acompanyats de vins i oli de la comarca

Etiquetes   productes km0, gastronomia, terra alta, corder

Publicat el1/3/2019

Les Jornades Gastronòmiques del Corder de la Terra Alta, en marxa | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...


Ahir dijous es van presentar a l'Oficina d'Informació Turística de Gandesa les X Jornades Gastronòmiques del Corder, que tindran lloc entre l'1 i el 31 de març a tretze restaurants de set poblacions de la Terra Alta. L'acte el va presidir Carles Luz, president del Consell Comarcal de la Terra Alta, acompanyat per representants de les associacions de restaurants i de turisme rural de la comarca, i dels consells reguladors de les denominacions d'origen vinícola i oleícola de la comarca.

Durant tot el mes de març, els aficionats a la bona taula podran degustar els menús on el corder serà el plat principal, que aniran obligatòriament acompanyats de vins i oli de la comarca, i de tot el ventall de productes agroalimentaris de qualitat que es produeixen a la Terra Alta: embotits, hortalisses, mel, dolços... amb uns preus que oscil·len entre els 25 i els 40 euros per comensal.

El president comarcal, Carles Luz, considera que aquestes jornades estan plenament consolidades, gràcies a la implicació dels restaurants que any rere any hi participen i del treball dels pastors i ramaders que s'esforcen a fer un producte de qualitat. Luz va explicar que s'està treballant per dotar la carn de corder de la Terra Alta, i en general tota la carn provinent d'animals de pastura de la comarca, d'un segell de qualitat, en el marc de les polítiques de gestió forestal que es volen implantar a la zona. Luz considera que la pasturatge d'animals en els boscos és una garantia per a la conservació dels espais naturals de la comarca i d'una alimentació perfecta per al bestiar, amb la qual cosa la qualitat de la carn està garantida.

Per la seua banda, la presidenta de l'Associació d'Hostaleria de la Terra Alta, Maria Rosa Vallespí, va destacar la implicació dels restaurants participants al certamen gastronòmic i va detallar l'àmplia varietat de preparacions del corder que els xefs de la comarca presenten a les jornades.



Programació d’activitats Estiu 2019 - JOEL GARCÍA, Guia de Muntanya - 7POBLES

Comentaris