Horta de Sant Joan, un paradís a la Terra Alta

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#11/30/2021#) AND (caducitat>=#11/30/2021# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

La jornada de voluntariat ambiental a les platges del Perelló recull més de 250 quilos de deixalles

Hi van participar al voltant de 80 persones. Arran de l’èxit de la jornada i la preocupació per la contaminació plàstica de mars i oceans, s’han iniciat els tràmits per crear la fundació plastiFREEcame

Etiquetes   entorn, medi ambient, el perello, platges, voluntariat ambiental

Publicat el3/9/2019

La jornada de voluntariat ambiental a les platges del Perelló recull més de 250 quilos de deixalles | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...


Aquest passat diumenge un nombrós grup de voluntaris van fer una recollida de plàstics a les platges del Perelló. En només 700 metres de platges es van recollir 255 kg de deixalles, la majoria plàstics, entre els quals ampolles, porexpan, palets per a netejar els orelles, cordes i xarxes de pesca de niló, fil de pescar, .... Algunes de les platges, pel fet que són de difícil accés per a les brigades municipals, no s’havien netejat mai.

Aquesta iniciativa de voluntariat ambiental ha tingut una molt bona acollida, i ho demostra la participació d’una vuitantena de persones, tant d’adults, com joves i nens. Fins i tot es va oferir una barca i dos caiacs per a facilitar el transport de les deixalles fins al punt d’inici.

La jornada va estar organitzada a títol personal per Èlia Planas Gabriel i Laura Baiges Sabaté, amb la col·laboració de diverses associacions juvenils del Perelló.


La jornada de voluntariat ambiental a les platges del Perelló recull més de 250 quilos de deixalles | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...


Cada cop hi ha més preocupació ciutadana per la gran quantitat de plàstics que s’acumulen en platges, rius, afluents i rieres. Després de viatjar per diversos països d’Àsia i Àfrica, Èlia Planas, una de les organitzadores de la jornada de diumenge al Perelló, ha pogut comprovar que aquesta contaminació plàstica és present a totes les costes, mars i oceans i les nostres platges no són excepció.

És per això que les organitzadores han iniciat els tràmits per a la creació d’una fundació que s’anomenarà plastiFREEcame i anirà dirigida a organitzar recollides de plàstics arreu del món amb la finalitat de conscienciar i reduir l’impacte ambiental del plàstic, començant en primer lloc per les costes mediterrànies.


La jornada de voluntariat ambiental a les platges del Perelló recull més de 250 quilos de deixalles | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...profisio - fisioteràpia esportiva i per a la salut - Amposta - Joan Lluís Fernàndez (col·legiat 10289)


Foto: Cedides