Montsport, via verda, lloguer de bicicletes, activitats multiaventura i barranquisme

CAT | ES

Jornada demostrativa de la cuina de la garrofa a EbreTerra

Serà aquest pròxim dimarts 24 d´octubre i la jornada anirà a càrrec de la Fundació Alícia, emmarcada en el projecte de cooperació Gustum

Publicat el20/10/2017

Jornada demostrativa de la cuina de la garrofa a EbreTerra | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... La garrofa no conté gluten, pel que és apta per a celíacs


El Consorci per al Desenvolupament del Baix Ebre i Montsià (BEMO) organitza aquest dimarts, 24 d’octubre, a l’espai de cuina d’EbreTerra de Deltebre, una sessió demostrativa de la cuina de la garrofa amb l’objectiu de promocionar l’ús d’aquest fruit entre els restauradors del territori.

La jornada, que s’iniciarà a les 10 del matí i tindrà dues hores de duració, va a càrrec de la Fundació Alícia i s’emmarca en el projecte de cooperació Gustum, impulsat per diversos grups d’acció local Leader.

Aquesta sessió divulgativa de la cuina de la garrofa és totalment gratuïta i va adreçada especialment a restauradors i alumnes de les escoles de cuina. No és necessària inscripció prèvia.

La presentació de la jornada anirà a càrrec del president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Enric Roig, i del director tècnic de l’associació EIG (Empreses Innovadores de la Garrofa), Joan Tous.


Un producte per a l'alta cuina

La garrofa es cultiva bàsicament a la conca mediterrània i l'estat espanyol n'és el màxim productor mundial, , per davant del Marroc i d'Itàlia. Ha estat present a la la cuina mediterrània des de fa milers d'anys. La beina, que quan és madura té un color marró fosc, quasi negre, conté una polpa de sabor dolç que recobreix les llavors. La farina de garrofa és el producte resultant de triturar les beines un cop torrades.

Tradicionalment la garrofa s'ha cultivat per a alimentar el bestiar, però també s'ha emprat com aliment per a les persones en èpoques de fam.

En els últims anys, la garrofa s'està introduint en l'alta cuina, per les seues propietats. Conté entre un 40-50% de sucres naturals, no conté cafeïna ni els altres estimulants del cacau i és baixa en greixos i calories. És un bon succedani del cacau per a persones que pateixen afeccions renals i hepàtiques, reumatisme, gota i artritis. A més, es tracta d'un aliment lliure de gluten i, per tant, és apte per a celíacs.


Jornada demostrativa de la cuina de la garrofa a EbreTerra | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...

Comentaris