Camarles, lo balcó del Delta de l´Ebre

CAT | ES

Jornada d’anellament de polls de cigonya blanca a la Reserva Natural de Sebes

Gràcies a una grua de grans dimensions es va poder accedir als nius de les cigonyes que crien a la zona més propera a l’itinerari. En aquesta jornada s´han anellat un total de 10 polls

Publicat el9/6/2017

Jornada d’anellament de polls de cigonya blanca a la Reserva Natural de Sebes | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... Niu de cigonyes a la zona més propera a l’itinerari


Aquest passat dimecres 7 de juny, tècnics de la Reserva Natural de Sebes van fer l'anellament cientìfic dels polls de cigonya blanca nascuts enguany.

Va ser l'any 2003 quan van començar a criar les cigonyes a l'entorn de Flix gràcies a un projecte de reintroducció iniciat dos anys abans. Des de llavors, cada any es fa l'anellament de les cries.

Gràcies a una grua de grans dimensions es va poder accedir als nius de les cigonyes que crien a la zona més propera a l'itinerari. Els tècnics van procedir a posar en una de les potes dels polls una anella identificativa de plàstic amb un codi que es pot llegir a distància amb l'ajut de prismàtics i en l'altra, una de metàl·lica. En aquesta jornada s’han anellat un total de 10 polls. Enguany la grua l’ha facilitat l'empresa Rubatec, gestora de l'EDAR de Flix, on precisament també hi ha un niu de cigonya blanca, i on enguany s’han anellat els dos polls que hi han nascut.

La jornada d'anellament es programa coincidint amb la visita d'un grup d'escolars a l'Entorn d'Aprenentatge de Sebes i Meandre de Flix, per donar a conèixer diferents aspectes de la biologia de les cigonyes i dels reptes de conservació dels aiguamolls com el de Sebes. En aquest cas han estat els alumnes de 4rt d’ESO de l’IES Flix.

Cal recordar que la colònia de cria de cigonya blanca de la Reserva de Sebes és l'única de la demarcació de Tarragona i en els darrers quatre anys s'ha estabilitzat en 14 parelles que es reparteixen entre la zona de Sebes i el meandre de Flix.


Jornada d’anellament de polls de cigonya blanca a la Reserva Natural de Sebes | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... Moment de l’anellament d’un dels polls de cigonya blanca

Comentaris