Descobreix els secrets de La Ràpita, Delta de l´Ebre

CAT | ES

Inaugurat el nou mirador del cim de Caro

L’Obra Social “la Caixa”, la Generalitat i la Diputació de Tarragona han assumit el cost de les obres

Publicat el21/12/2016

Inaugurat el nou mirador del cim de Caro  | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... La comitiva de la inauguració del nou mirador de Caro | Foto: Territori i Sostenibilitat


La secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marta Subirà, l'alcalde de Roquetes, Paco Gas, el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, i el president de la Junta Rectora del Parc Natural dels Ports, Joan Josep Malràs, han inaugurat avui el mirador de Caro, a Roquetes (Baix Ebre).

Les obres s'han executat en diferents fases per fer el cim accessible a tothom i ordenar l'accés en vehicle. El resultat ha estat una infraestructura més àmplia, respectuosa amb l'orografia originària del cim, lleugera i adaptada a l'entorn. El visitants poden gaudir amb qualitat de les vistes de l'últim tram de la vall de l'Ebre i les vessants interiors del Parc Natural dels Ports.


Infraestructura adaptada

Ha quedat habilitada una zona d'estacionament per a set vehicles a 150 metres del mirador. L'actuació, que ha tingut un cost de 17.898 euros, l'ha finançat la Diputació de Tarragona, a través de l'aportació anual que fa al parc.

S'ha construït una passarel·la i una plataforma de fusta de 70 m2, elevada sobre l'orografia originària del cim. S'ha pavimentat l'accés per a vianants des de la zona d'estacionament fins al mirador i s'ha habilitat una plaça d'estacionament per a persones amb mobilitat reduïda a la vora del mirador. La plaça que dona accés al monument de la Verge de la Cinta ha quedat eixamplada i s'han refet les escales i els murs perimetrals. També s'hi ha colElocat senyalització interpretativa adaptada per a invidents.

La infraestructura ha estat impulsada per l'Obra Social “la Caixa”, a través del conveni signat amb el Departament de Territori i Sostenibilitat per realitzar actuacions en els espais naturals protegits de Catalunya, amb un cost total de 90.000 €.

El camí d'accés a Caro s'ha pavimentat des de la cruïlla dels pous de la Neu fins a la zona d'estacionament del cim. Un total de 3870 metres on s'han reparat els sots, els mordents laterals, i s'ha aplicat un doble tractament superficial en tot el camí.

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha assumit la despesa de material necessari per realitzar les obres, per un import de 27.000 euros, i la Diputació de Tarragona s'ha encarregat d'executar les obres amb el seu personal i maquinària.

Caro és el cim més alt del massís dels Ports, un mirador natural a 1441 metres d'altitud. Com molts altres cims de Catalunya, està ocupat per diverses infraestructures de telecomunicacions i és lloc de pelegrinatge d'excursionistes i població local. El Parc Natural dels Ports va redactar un projecte el 2006 per actuar en aquest lloc tant emblemàtic però no ha estat fins aquest 2016 que ha aconseguit el finançament per tirar-lo endavant.


Inaugurat el nou mirador del cim de Caro  | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... El nou mirador de Caro  | Foto: Territori i Sostenibilitat

Comentaris