Benicarló, activa´t al Mediterrani

CAT | ES

Homenatge als soldats morts i desapareguts a la Batalla de l'Ebre, al Memorial de les Camposines

Serà aquest diumenge 17 de novembre. Amb els 80 noms d’enguany, el nombre total d’inscrits a les plaques que es poden veureen aquest memorial als peus de l’ermita de Sant Bartomeu de la Fatarella, arriba a 1.624 persones

Etiquetes   vida activa, la fatarella, terra alta, terres ebre, memoria historica

Publicat el14/11/2019

Homenatge als soldats morts i desapareguts a la Batalla de l’Ebre, al Memorial de les Camposines | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...


L'acte d'aquest diumenge 17 de novembre al Memorial de les Camposines, a la Fatarella, començarà a les 12 del migdia i consistirà en la inauguració d'una placa amb els noms de quaranta soldats inscrits recentment en el Cens de persones desaparegudes, dels quals se sap o es pot suposar que van morir o desaparèixer en el transcurs de la Batalla de l'Ebre. Amb els 80 noms d'enguany, el nombre total d'inscrits a les plaques que podeu veure en aquest memorial arriba a 1.624 persones, que poden ser recordades en aquest espai memorial.

L'homenatge comptarà amb la participació de la consellera de Justícia, Ester Capella i de l'alcalde de la Fatarella, Francisco Blanch, i es completarà amb una interpretació musical de Montse Castellà i una ofrena floral per part de les persones assistents. La presentació anirà a càrrec del periodista Xavier Graset.
Vols fer voluntariat en el marc de l’emergència sanitària pel coronavirus?


El Memorial de les Camposines

En els 115 dies transcorreguts entre el 25 de juliol i el 16 de novembre de 1938, va tenir lloc a les Terres de l'Ebre la batalla més dura de tota la Guerra Civil espanyola. La batalla va arruïnar pobles i camps i va deixar un balanç de més de 30.000 morts, 75.000 ferits i 15.000 presoners.

El Memorial de les Camposines, situat als peus de l'ermita de Sant Bartomeu, va ser concebut com un monument a tots els combatents en la Batalla de l'Ebre. S'hi poden trobar les plaques que recullen els noms dels morts i desapareguts inscrits en el Cens de persones desaparegudes fins al moment i una ossera on es dipositen les restes no identificades de soldats que, encara avui dia, apareixen al territori.


Per: Redacció

Foto: LaFatarella.cat