Descobreix els secrets de La Ràpita, Delta de l´Ebre

CAT | ES

Ha mort Joan Brull Martínez, excursionista i gran coneixedor dels Ports

De ben joves, els germans Brull es van aficionar a fer excursions pels Ports i van elaborar la primera guia excursionista d’aquestes muntanyes, així, el 1972 es publicava la Guia Itinerària dels Ports.

Publicat el23/5/2016

Ha mort Joan Brull Martínez, excursionista i gran coneixedor dels Ports | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...De ben joves, els germans Brull es van aficionar a fer excursions pels Ports, fins al punt que els diumenges “anàvem a la missa de la Catedral a les 3 de la nit i després amb Josep agafàvem la bicicleta i anàvem fins on podíem arribar, amagàvem les bicicletes, i féem excursions per dins dels Ports”.

Joan Brull Martínez va nàixer l'any 1933 al barri de Ferreries de Tortosa. Eren tres germans, Jordi, Josep Maria i Joan. De joves, Josep Maria i Joan es van aficionar a fer excursions pels Ports i van elaborar la primera guia excursionista d'aquestes muntanyes.

El 1972 sortia a la llum la Guia Itinerària dels Ports, una recerca que recull moltes informacions de primera mà dels darrers habitants i pastors dels Ports. El 1968 havia guanyat el IV Premi Sant Bernat concedit per la Federació Catalana de Muntanya i va ser editada per la Unió Excursionista de Catalunya (UEC). La Guia itinerària dels Ports, amb 260 pàgines, 70 itineraris, més de 1000 topònims i 2 mapes a escala 1:40 000, ha estat un referent durant molt de temps per als excursionistes i els amants dels Ports.

Josep Maria Brull va morir el 2003 i ara ens ha deixat en Joan, "un d'aquells excursionistes integrals, dels d'abans, en el qual són indestriables la seva estimació pels Ports i el seu compromís per la catalanitat, la cultura i la llengua del nostre país".

Nota de premsa: Parcsnaturals.Gencat.cat

Comentaris