Pics Mont Caro. Especialistes de la muntanya

CAT | ES

Green Gulet, el primer veler amb gestió sostenible

El veler Alania solca els mars de forma sostenible. Gaudeix dels encants de la mar Mediterrània de la manera més ecològica possible perquè altres generacions puguin tenir les mateixes experiències excepcionals com tu.

Publicat el15/9/2016

El veler Alania solca els mars de forma sostenible. Gaudeix dels encants de la mar Mediterrània de la manera més ecològica possible perquè altres generacions puguin tenir les mateixes experiències excepcionals com tu.


Green Gulet, el primer veler amb gestió sostenible | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...


Green Gulet, el primer veler amb gestió sostenible | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...El 2011, Daniel Méndez va posar en marxa la iniciativa «Green Gulet», amb l'objectiu de convertir el veler Alania en un vaixell sostenible i no contaminant. Id'aquesta manera, conscienciar la resta d'armadors i propietaris de vaixells de la necessitat d'actuar, preservant el medi ambient complint el codi MARPOL i adoptant protocols i aplicant sistemes que evitin la contaminació.

Panels solars fotovoltaics, il·luminació LED d'estalvi energètic, filtres anti contaminació, l'ús de pintures lliures de dissolvent al casc, reciclatge del 100% dels residus que es generen a bord, llençols i tovalloles de cotó orgànic, sabons i detergents ecològics, són algunes de les mesures que el patró del veler ha aplicat per convertir el Green Gulet en una embarcació "verda", sostenible i no contaminant.

Amb una eslora de 26,5 metres, una mànega de 6,5 metres i capacitat per a 30 passatgers, ofereix transports turístic en sortida de dia i organització d'esdeveniments per a grups i particulars que vulguin gaudir d'un marc incomparable en aigües de la Mediterrània.


Green Gulet, el primer veler amb gestió sostenible | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...


Si es prefereix contractar un viatge de més d'un dia, disposa de 6 cabines amb banys propis, cuina totalment equipada i menjador interior i exterior que permet fer vida a bord fins a 14 persones.

Dos dels serveis turístics més sol·licitats i que us recomanem són l'Ecocreuer pel litoral del Delta de l'Ebre i l'Ebro River Sea Sunset.


Navegant el litoral del Delta de l'Ebre

L'Ecocreuer salpa del port turístic de l'Ametlla de Mar i navega a vela, si el vent és favorable, per l'anomenada Mar de la Frau, descobrint les cales de Bandera Blava (distintiu atorgat per la Foundation for Environmental Education i sinònim de serveis i gran qualitat de la zona de bany) i per les platges de Bandera Verda (distintiu atorgat per Greenpeace a aquelles platges considerades verges, sense construccions i d'una gran bellesa natural). Algunes d'aquestes platges que es podran contemplar són la de l'Alguer, Pixavaques, Estany Tort, Xelin, Torrent del Pi, Cala Forn, Cala Vidre i Sant Jordi, amb el seu fortí militar i restes de construccions de la guerra civil espanyola.

Amb una navegació rumb sud, la Green Golet arriba a l'espectacular badia del Fangar i a la població marinera de l'Ampolla, on fondeja i deixa temps lliure als passatgers per a dinar.

A la tarda continua vorejant tota una costa plena de penya-segats i roques: Cap Roig, Morro de Gos, Santa Llúcia, Pont de l' Àliga, l'Illot, Cala Llenya, Santes Creus (declarat Espai d'Interès Natural), Port Olivet i, especialment, el Port de l'Estany, on es troba un dels ports refugis naturals més grans de Catalunya i el primer port que van fer servir els primers pescadors de l'Ametlla de Mar. Vorejant el litoral, apareixen els vivers de dorades i llobarros i des de la distància podrem distingir les peixeres de "tonyina roja".

En arribar a port, una passejada didàctica a peu pel nucli urbà de l'Ametlla de Mar dóna per finalitzada una jornada de navegació esplèndida.


Green Gulet, el primer veler amb gestió sostenible | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...


Posta de sol a la badia del Fangar

L'Ebro River Sea Sunset és una sortida a mar per observar les magnífiques cales i penya-segats del litoral. A la Badia del Fangar, la Green Golet fondeja per a què els passatgers puguin prendre el bany, es relaxin escoltant bona música i amb una copa de cava mentre gaudeixen d'una espectacular posta de sol.


«Green Gulet, una proposta que et recomanem tant per a sortides d'oci com excursions de formació per a viure unes experiències excepcionals»


Green Gulet, el primer veler amb gestió sostenible | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...


Ecocreuer pel litoral del Delta de l'Ebre

 • Preu: 65 euros per persona. 
 • Sortida: segons temporada a les 10 o les 11 del matí. 
 • Arribada: segons temporada a les 3 o les 4 de la tarda. 
 • Inclou: embarcament i desembarcament de passatgers al moll turístic del port de l'Ametlla de Mar, tripulació (3/4), ús d'equips de snorkel i pàdel surf, solàriums a coberta, dutxa exterior, bany complet, TV, equip de música, guia turístic, servei de bar, menú compost per: aperitiu: olives i diversos, amanida eco marinera, musclos al vapor, fideuada i fruita ecològica de temporada. 
 • No inclou: begudes, visites desembocadura amb llanxa auxiliar, snacks, esports aquàtics i subaquàtics (consultar preus), IVA (10%). 
 • Descomptes: menors de 17 anys: 25%, menors d'11 anys: 30% i menors de 3 anys 50%.


Ebro River Sea Sunset

 • Preu: 35 euros per persona
 • Sortida: segons temporada a les 5 de la tara o les 7 del vespre. 
 • Arribada: segons temporada a les 8 del vespre o les 10 de la nit.
 • Inclou: embarcament i desembarcament de passatgers al moll turístic del port de l'Ametlla de Mar, tripulació (3/4), ús d'equips de snorkel i pàdel surf, solàriums a coberta, dutxa exterior, bany complet, TV, equip de música, servei de bar, copa de cava i eco snacks i 10% d'IVA. 
 • No inclou: begudes extres, visites desembocadura amb llanxa auxiliar, snacks, esports aquàtics i sub aquàtics (consultar preus).

Web: www.ecocharterbarcelona.com

Telèfon: 661 843 508

Comentaris