Sant Jaume d´Enveja, harmonia natural

CAT | ES

La Generalitat promociona l’oferta de turisme cultural de Catalunya a Austràlia

L’Agència Catalana de Turisme (ACT) organitza 3 workshops a Sidney, Melbourne i Brisbane on 8 empreses catalanes s’hauran reunit amb 173 operadors turístics d’aquestes ciutats per promocionar i comercialitzar l’oferta catalana de turisme cultural

Etiquetes   turisme, catalunya

Publicat el21/11/2018

La Generalitat promociona l’oferta de turisme cultural de Catalunya a Austràlia | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... Foto: cedida


En el marc de l'Any del Turisme Cultural, la Generalitat de Catalunya, a través de l'Agència Catalana de Turisme (ACT), organitza 3 workshops i l'acció SomCultura Tour a Austràlia per donar a conèixer el llegat cultural de Catalunya.

El director de l'Agència Catalana de Turisme, David Font, va participar ahir a l'acció comercial celebrada a Sidney on s'ha propiciat que 8 empreses catalanes s'hagin reunit amb els principals operadors turístics d'aquest mercat. L'esdeveniment, que té com a objectiu promocionar l'oferta de turisme cultural de Catalunya, també es va produir ahir a Melbourne i acabarà dijous a Brisbane, comptant amb la participació d'un total de 173 operadors turístics.

L'any 2017 gairebé 167.000 australians van visitar Catalunya (un 0,4% més que al 2016), generant una despesa de 619,5 milions d'euros (+7%). En aquest sentit, David Font ha declarat que “tenim l'oportunitat de créixer en visitants provinents d'Austràlia, gràcies a l'augment del nombre de connexions cap a Catalunya, ja sigui via Dubai, Doha, Singapur o Londres.” El director de l'ACT ha afegit que “l'aposta en aquest mercat encaixa amb l'estratègia d'un turisme més desconcentrat en el temps, ja que viatgen sobretot durant els mesos de desembre i gener; i més divers en producte, degut a la seva demanda de gastronomia, enoturisme i activitats.” També sobre aquest mercat, Font ha destacat que “si ara un 13% dels australians que venen a Europa visiten Catalunya, ens marquem el repte d'arribar fins al 20% en els propers 5 anys.”


SomCultura Tour

Els workshops no són les úniques accions que l'ACT ha organitzat per promocionar l'oferta catalana de turisme cultural a Austràlia. Coincidint amb l'acció comercial, el director de l'ACT, ha inaugurat el SomCultura Tour, un dels esdeveniments més potents que formen part de l'Any del Turisme Cultural.

Durant l'acte s'han presentat davant d'operadors turístics, mitjans de comunicació i influenciadors australians les sis grans rutes de Catalunya, uns itineraris que proposen recórrer el país utilitzant com a fil conductor la seva cultura. De fet, en els diferents SomCultura Tour, els assistents poden jugar a un breu “quiz” on han de triar entre dues opcions contraposades (mar o muntanya, trinxat o gamba, etc.). Segons les respostes, el sistema els proposa una d'aquestes sis grans rutes, aquella que millor s'adequa al seu perfil segons les seves tries.

A més a més, s'ha comptat amb una exhibició dels Castellers de Sidney i també s'ha pogut veure el vídeo La Ruta de l'Atzar, amb el qual l'ACT està promocionant l'Any del Turisme Cultural. Aquesta peça ha rebut nombrosos guardons internacionals, l'últim, al Millor film turístic del món, concedit pel Comitè Internacional de Festivals de Films Turístics (CIFFT). El punt final al SomCultura Tour l'ha posat el protagonista de la Ruta de l'Atzar, Steve Smyth, cantant australià que compta amb un ampli reconeixement al seu país.

Aquest 2018, l'Agència Catalana de Turisme ha dut el SomCultura Tour a tres ciutats més: Washington (Estats Units), Hamburg (Alemanya) i París (França).. Amb motiu de l'extensió de l'Any del Turisme Cultural al 2019, està previst organitzar aquesta acció en altres mercats estratègics per la promoció del turisme a Catalunya.

Per a més informació sobre aquestes accions i d'altres dutes a terme per promocionar l'Any del Turisme Cultural es pot consultar el web.ALDOVER


suma’t al canal whatsapp d’EbreActiu