Càmping Ampolla Playa. Relax i diversió al Delta de l´Ebre

CAT | ES

La Generalitat impulsa la recuperació ambiental del port natural de l'Estany, a l'Ametlla de Mar

És el primer projecte d’infraestructura verda que executarà el Departament de Territori i Sostenibilitat i compta amb un pressupost de prop de 300.000 euros.

Publicat el11/8/2016

La Generalitat impulsa la recuperació ambiental del port natural de l’Estany, a l’Ametlla de Mar  | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...    Estany Gros | Foto: EbreActiu.cat

  • És el primer projecte d'infraestructura verda que executarà el Departament i compta amb un pressupost de prop de 300.000 euros.
  • Els treballs començaran la tardor vinent i tindran un termini previst de tres mesos.


El Departament de Territori i Sostenibilitat ha iniciat la licitació dels treballs de recuperació ambiental del port natural de l'Estany, a l'Ametlla de Mar, per un import de 293.000 euros. Aquesta actuació, el primer projecte d'infraestructura verda que executarà el Departament, començarà la tardor vinent i tindrà una durada de tres mesos.

Les obres que ara s'impulsen inclouran la millora ecològica i paisatgística a l'entorn de l'Estany Gros, amb la demolició de construccions, amarratges i accessos, la retirada de material guanyat a l'estany i altres restes de construcció i la recuperació de la zona humida, per introduir espècies com el fartet o el samaruc.


Neteja del fons

També es netejarà el fons de l'Estany Gros de petites embarcacions i dels llastres, es col·locaran boies de fondeig ecològic, s'eliminaran espècies al·lòctones invasores, es faran plantacions i es mantindrà i restaurarà una petita edificació de pedra. D'altra banda, s'actuarà per millorar i integrar la carretera d'accés a la platja, amb la construcció d'un nou gual, la recol·locació d'escullera, l'execució de plantació en escullera, la construcció d'un pas sec sobre la zona no inundada de l'Estany Gros i l'adaptació del camí GR-92.

Per integrar el dic del port de l'Estany, es demolirà la superfície de formigó existent i es pavimentarà, alhora que es millorarà el dic sec i es repararà un mur contigu exterior. S'inclouran tasques de millora de la platja; concretament, la neteja, descompactació i cribatge de la sorra, l'anivellació i redistribució de la sorra i graves, la col·locació d'un cordó de dissuasió per evitar l'aparcament a la platja i plantacions. Finalment, s'instal·laran senyals indicatives referents a l'accés i al medi natural.


La Generalitat impulsa la recuperació ambiental del port natural de l’Estany, a l’Ametlla de Mar  | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...   Plànol  | Foto: TES


Europa 2020

La implementació de la infraestructura verda és uns dels eixos principals d'Europa 2020, l'estratègia de la Unió Europea per assolir un creixement intel·ligent, sostenible i integrador. El seu full de ruta marca que la infraestructura verda constitueix un pas important cap a la protecció del capital natural i també està inclosa en l'estratègia de la UE sobre la biodiversitat.

En aquest sentit, el Departament de Territori i Sostenibilitat compta amb una unitat de Projectes d'infraestructura verda per analitzar els diversos punts del territori que han patit els efectes d'un desenvolupament poc sostenible i proposar i desenvolupar actuacions de recuperació del capital natural.

Comentaris