El tren de Bot Lo Sarmentero. Bar-cafeteria, Punt d´informació turística. Antiga Estació de Bot (Terra Alta)

CAT | ES

Garxal Desert Race, una cursa al delta de l'Ebre entre les dunes i el riu

La urbanització de Riumar de Deltebre va acollir la segona edició de la Garxal Desert Race, una cursa i marxa, organitzada la la Unió Excursionista Lo Passador, que va comptar amb 80 participants per terrenys tan diversos com l’asfalt, camins de terra i la sorra de la platja i dunes. Pau Vila i Raquel Cherta van ser els guanyadors absoluts, d’aquesta cursa que es desenvolupa en ple delta de l’Ebre.

Publicat el1/8/2016

El 30 de juliol va celebrar-se la segona edició de la Garxal Desert Race a la urbanització de Riumar de Deltebre, organitzada per la Unió Excursionista Lo Passador, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Deltebre.

Garxal Desert Race, una cursa al delta de l’Ebre entre les dunes i el riu | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...sortida de la 2a Garxal Desert Race a Riumar


Aquesta activitat estava inclosa dins del programa de les Festes del Turisme de Riumar, és una cursa i una caminada, va comptar amb 80 participants entre totes dues proves. A les 7 de la tarda, amb una alta xafogor, es donava la sortida des de la plaça Europa de Riumar. Els participants tenien per davant 10 Km, començant pel passeig marítim, fins a la zona del Niño Perdido, la bassa de l'Arena; havent creuat la carretera d'accés la urbanització seguiren fins arribar al port esportiu de Riumar, des d'on es passava per les Mares de Déu, el punt natural més alt del delta de l'Ebre, i des d'aquí se seguia el camí natural de l'Ebre o GR99 passant per l'emblemàtic mirador del Zigurat. A partir d'aquest punt començava el recorregut més deltaic pel camí de sorra a tocar dels dos miradors sobre la llacuna del Garxal. Just abans d'arribar a la urbanització de Riumar es van desviar cap a la platja per a passar pel mig de les dunes de sorra fina característiques de la zona i finalment fer el darrer quilòmetre pel passeig marítim fins a creuar l'arc d'arribada.

Tot i ser una cursa de running cal destacar la diversitat de terrenys des de l'asfalt, camins de terra i la mateixa sorra de la platja i les dunes. Si bé la major part dels participants de la cursa i la marxa van ser de les Terres de l'Ebre, el fet que la Garxal Desert Race es desenvolupi en ple estiu va fer la resta de participants fossin de poblacions catalanes com Terrassa, Vic, Lleida, i de diferents nacionalitats, que passen uns dies de vacances al delta de l'Ebre.

Garxal Desert Race, una cursa al delta de l’Ebre entre les dunes i el riu | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...Pau Vila, guanyador de 2a Garxal Desert Race


Pel que fa a l'aspecte més competitiu, el guanyador va ser, per segon any consecutiu, Pau Vila Fabra de la UE Lo Passador de Deltebre, que va recórrer els 10 Km amb un temps de 36'21”, seguit pel tortosí Albert Pitart (37'18”) i Eloi Pala, de l'Ampolla amb un temps de 40 minuts. En dones, la guanyadora va ser Raquel Cherta de Deltebre, amb 49'28”, seguida per Carla Bonet de Vic (54'10”) i la deltebrenca Noemí Monsó (57'18”).

Garxal Desert Race, una cursa al delta de l’Ebre entre les dunes i el riu | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...Raquel Cherta (a la dreta) guanyadora de la 2a Garxal Desert Race


Tot i tenir una participació sensiblement inferior al 2015, els organitzadors van valorar molt positivament la segona GDR, tant pels comentaris rebuts dels participants, les millores en la senyalització del recorregut i el millor condicionament del lloc de sortida i arribada.

Teniu totes les fotos de la 2a Garxal Desert Race al facebook d’EbreActiu.

Comentaris