Montsport, via verda, lloguer de bicicletes, activitats multiaventura i barranquisme

CAT | ES

Garcia celebra el seu primer Duatló de Muntanya

Hi van participar 95 esportistes, en una jornada que va començar amb boira i fred i en la que finalment es va imposar un dia esplèndid. Marc Cirera (Berga) i Maite Rivero (St Vicenç de Castellet) guanyen la prova.

Publicat el28/2/2017

Garcia celebra el seu primer Duatló de Muntanya | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...

El municipi de Garcia (Ribera d’Ebre) va estrenar aquest passat diumenge una nova prova esportiva a les Terres de l’Ebre: la primera edició del Duatló de muntanya de Garcia.

A primera hora del matí la boira i el fred es van fer notar de valent, però finalment es va imposar un dia esplèndid, amb sol i una temperatura molt agradable.

La prova, en la que hi van participar 95 esportistes, va començar a les nou del matí al passeig del Drac Jordiet, al costat de les piscines amb el sector amb btt d’un circuit de 14 km. Després d’emprendre una primera pujada de 2 km pels carrers del municipi riberenc, els bikers van anar a buscar la sendera que els portaria al barranc dels Morers i van continuar ascendint fins a arribar a l’ermita de Santa Magadalena, on es feia la transició al segon sector, una cursa de 8 km.

Garcia celebra el seu primer Duatló de Muntanya | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...

Des de l’ermita, els corredors van baixar per un sender bastant suau que els va dur a un tros de pedra i roca per fer cap a la primera pujada. Normalitzat el nivell, van anar baixant per un tram de sender que permetia una carrera ràpida fins al sender de les Comes. Després d’1,5 km de camí d’asfalt va començar el tram més dur del sector, una pujada forta i tècnica de quasi 2 km. Quedava només 1 km per arribar altre cop a l’ermita i per la transició al tercer sector.

Garcia celebra el seu primer Duatló de Muntanya | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...

L’últim sector amb btt començava amb una forta baixada per camí d’asfalt d’1 km aproximadament fins a agafar el camí de terra que duia els bikers a una sendera bastant tècnica i frondosa.


Un tram suau i ràpid que es repetia del sector 1 cap al camí de l’Ermita. Després de seguir-lo durant 3 km, el circuit continuava el sender dels Gobians i direcció cap a Garcia.


En la classificació general masculina els tres primers a arribar a la línia de meta van ser:

  1. Marc Cirera Casellas (Berga) – Sènior – 2:06:18 
  2. Albert Giné Cid (Roquetes) – Sènior – 2:06:57 
  3. Daniel Rama Guillen (Benicarló) – Sènior – 2:11:28


En categoria femenina:

  1. Maite Rivero (Sant Vicenç de Castellet) Veterà – 3:21:58 
  2. Trish Mellor (El Perelló) – Màster – 3:32:02 
  3. Mònica Rull (Falset) – Veterà – 4:13:03


Per completar la jornada esportiva, els participants van poder degustar la tradicional clotxa, pa rodó buidat parcialment de molla i omplert principalment d'arengades i cebes, tomàquets i alls escalivats, que van preparar els veïns de Garcia que es van abocar col·laborant com a voluntaris.

Òscar Griñó, membre de l'organització valorava positivament el desenvolupament del Duatló i després de l'èxit de participació, tractant-se de la primera edició de la prova, avançava que per a l'edició 2018 s'ampliarà a 150 el nombre de participants.

Comentaris